Ενδοφλέβιες (IV) ΘεραπείεςΗ ενδοφλέβια (IV) έγχυση βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, χηλικών παραγόντων και αντιοξειδωτικών είναι ένας γρήγορος, αποτελεσματικός, ασφαλής και ισχυρός τρόπος χορήγησης ζωτικών θρεπτικών συστατικών στο σώμα.
Η IV θεραπεία βοηθά στη βελτίωση της κυτταρικής ομοιόστασης, στην ισορροπία των θρεπτικών ουσιών μέσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον κυττάρων, προσφέροντας απαράμιλλη ισχύ και γρήγορα αποτελέσματα.
 

Τεχνικές ενδοφλέβιας (IV) θεραπείας


Από την αποτοξίνωση έως την καταπολέμηση της κόπωσης, το κέντρο  μας χρησιμοποιεί ποικίλους διαφορετικούς προσαρμόσιμους τύπους IV θεραπειών.  Όλα τα πρωτοπόρα πρωτόκολλα έχουν σχεδιαστεί  προσωποποιημένα για τις ανάγκες του κάθε οργανισμού με στόχο την ευεξία,  αναγέννηση των κυττάρων και την βέλτιστη λειτουργία των σωματικών λειτουργιών. Η  πρόοδος και η βελτίωση δύναται να διαπιστωθεί άμεσα με μία αιμοληψία και τον προσδιορισμό των ιχνοστοιχείων, βιταμινών που υποκαταστάθηκαν ενδοφλεβίως.

Ενδοφλέβια (IV) Θεραπεία  - Συχνές ερωτήσεις


Είναι η IV θεραπεία ασφαλής;


Η IV θεραπεία είναι εξαιρετικά ασφαλής. Το κάθε άτομο  πριν  λάβει οποιαδήποτε θεραπεία υποβάλλεται σε έλεγχο των ζωτικών οργάνων, προσκομίζει ιατρικές αιματολογικές εξετάσεις και ο θεράπων ιατρός αποφασίζει την διενέργεια των συνεδριών της ενδοφλέβιας θεραπείας. 

Κατά την συνεδρία της ενδοφλέβιας θεραπείας παρακολουθούνται και καταγράφονται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα ζωτικά σημεία του ατόμου.

Σε περίπτωση αλλεργιών και δυσανεξιών υπάρχει δυνατότητα άμεσης επέμβασης από τον θεράποντα ιατρό.
Μετά την λήξη της συνεδρίας ο θεραπευόμενος μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές δραστηριότητες του.

Ποιος διαχειρίζεται και εποπτεύει τη IV θεραπεία μου;


Ο θεράπων ιατρός σχεδιάζει, επιλέγει και χορηγεί εξατομικευμένα την ενδοφλέβια θεραπεία.

Ένας από τους έμπειρους νοσηλευτές μας, θα τοποθετήσει τον φλεβοκαθετήρα κάτω από άριστες συνθήκες υγιεινής και θα  σας συνοδεύει κατά την διάρκεια όλης της διαδικασίας έγχυσης, παρακολουθώντας και καταγράφοντας τα ζωτικά σας σημεία.

Παράλληλα θα είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία σας, σε σχέση με την λαμβανόμενη θεραπεία.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία;


Ανάλογα με το επιλεγμένο πρωτόκολλο θεραπείας, ο χρόνος της  κάθε συνεδρίας κυμαίνεται από 30 λεπτά έως 2 ώρες.  Για την άνεση και την χαλάρωση σας κατά την διάρκεια των θεραπειών, το Κέντρο Συμπληρωματικής Ιατρικής της Ορθοβιοτικής διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, με ησυχία και δωρεάν παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο με στόχο την ευχάριστη παραμονή σας στον χώρο και την αξιοποίηση του προσωπικού σας χρόνου. Παράλληλα προσφέρονται  υγιεινά και αναζωογονητικά ροφήματα με ειδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σχεδιασμένα από τους έμπειρους διαιτολόγους του κέντρου μας, με βάση την μακροβιοτική διαιτολογία.
 

Πόσο συχνά πρέπει να λαμβάνω ενδοφλέβια θεραπεία;


Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η θεραπεία του είναι εξατομικευμένη. Συνεπώς  η διάρκεια της έγχυσης ποικίλει ανάλογα με την ένδειξη για θεραπεία καθώς και   την ανταπόκριση του ασθενούς από 1 έως και 3 φορές εβδομαδιαίως για ένα διάστημα 4 – 6 εβδομάδων. Αυτό το θεραπευτικό πλάνο ιδανικά επαναλαμβάνεται 2-3 φορές ετησίως, αναλόγως πάντα με τις ανάγκες του ατόμου.

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι αναφέρουν μια αίσθηση ενέργειας και ευεξίας ακόμα και μετά από μία μόνο IV θεραπεία!

Πού λαμβάνει χώρα η IV θεραπεία;


Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του πολυιατρείου οι ασθενείς ενθαρρύνονται να ξαπλώσουν, να χαλαρώσουν και να νιώσουν οικεία.

Με σεβασμό στον προσωπικό σας χρόνο δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κινητή τηλεφωνία, την παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο και να συνεχίσετε το απαιτητικό  πρόγραμμα της  ημέρας σας, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Ακόμα και αν είμαι υγιής, μπορώ να λάβω  IV θεραπεία;


Στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής μπορείτε να λάβετε ενδοφλέβια θεραπεία υποκατάστασης ελλιπών βιταμινών ή ιχνοστοιχείων, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα τους χειμερινούς μήνες ή μετά από μία περιπέτεια της υγείας σας και να αυξήσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις.

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ιατρικής επιτυγχάνουμε την απομάκρυνση βαρέων μετάλλων και  τοξικών ουσιών που έχουν επιβαρύνει τον οργανισμό, με στόχο την βελτίωση της κυτταρικής υγείας.


Ποια είναι η διαφορά μεταξύ IV θεραπείας και από του στόματος λήψη συμπληρωμάτων διατροφής;


Δεδομένου ότι η από του στόματος λήψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων υφίσταται την πέψη στο όξινο περιβάλλον του στομάχου, σε συνδυασμό με περιπτώσεις συνδρόμων δυσαπορρόφησης  καθιστούν την ενδοφλέβια έγχυση πρωτοπόρο διαδικασία χορήγησης των παραπάνω συστατικών.

Επίσης μέσω των πρωτοκόλλων μας δίνεται η δυνατότητα γρήγορης και αποτελεσματικής συγχορήγησης πολλών διαφορετικών ιχνοστοιχείων, βιταμινών, αμινοξέων και μετάλλων.

Υπάρχουν ειδικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσω μετά την  IV θεραπεία;


Η ενδοφλέβια έγχυση ιχνοστοιχείων αποτελεί μέρος ενός γενικευμένου στοχευμένου θεραπευτικού πλάνου μακροζωίας και ευζωίας, όπως αυτό σχεδιάζεται από τον έμπειρο ιατρό της Ορθοβιοτικής και εφαρμόζεται πιστά από εσάς.
Ο συνδυασμός της ενδοφλέβιας έγχυσης με μακροβιοτική διαιτητική αναπροσαρμογή, υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών ψυχικής και σωματικής υγείας, καθώς και η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εξειδικευμένου θεραπευτικού πλάνου και ομορφαίνει την ζωή σας.

Είναι η θεραπεία IV προσαρμόσιμη;


Απολύτως. 
Τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται στην Ορθοβιοτική βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τις επιταγές της σύγχρονης Ιατρικής της Αντιγήρανσης και Ανανεωτικής Ιατρικής. Εφαρμόζονται μόνο εφόσον ο εξειδικευμένος ιατρός της Αντιγήρανσης θέσει την ένδειξη, καθορίσει την σύσταση και συνεκτιμήσει όλες τις παραμέτρους της υγείας του ενδιαφερομένου.

Έτσι εξασφαλίζεται η αποφυγή παρενεργειών και επιτυγχάνεται η μέγιστη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του οργανισμού με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας θρεπτικά συστατικά, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα και  σύγχρονα αντιοξειδωτικά όπως η γλουταθειόνη και το συνένζυμο Q10.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Σώρου 3-5, 151 25, Αθήνα 
Οδηγίες πώς να έρθετε
 
T (+30) 210 3230000
   (+30) 210 6856720

F (+30) 210 6813995ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 323 0000Ακολουθήστε μας