Θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων

Η σύγχρονη θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων περιλαμβάνει ανώδυνες και αναίμακτες τεχνικές (ραδιοσυχνότητες,laser, κόλλα) οι οποίες έχουν υποκαταστήσει την κλασσική χειρουργική επέμβαση η οποία χρειάζεται αναισθησία και συνοδεύεται από μετεγχειρητικό πόνο, πολλαπλές τομές- ουλές και μακρά ανάρρωση.

Η Σκληροθεραπεία με αφρό αποτελεί την πιο γρήγορη, ανώδυνη, αναίμακτη και αισθητική μέθοδο αντιμετώπισης των διογκωμένων φλεβών(κιρσών) των κάτω άκρων καθώς και των μικρών αραχνοειδών φλεβών του δέρματος (ευρυαγγείες).

Η τεχνική εφαρμόζεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην Eυρώπη όπου έχει αντικαταστήσει την χειρουργική επέμβαση. Πραγματοποιείται στο ιατρείο από έμπειρο αγγειοχειρουργό εξειδικευμένο στις φλεβικές παθήσεις. Τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με αυτά των άλλων ενδαγγειακών τεχνικών (ραδιοσυχνότητες, laser).

Eπιπλέον εφαρμόζεται σε περιπτώσεις


  • Επανεμφάνιση φλεβών μετά από χειρουργείο. (κυμαίνεται από 10 έως 70% στη 5ετία).
  • Ατονων φλεβικών ελκών.
  • Αντιαισθητικών φλεβών γυναικείου χεριού και στήθους.
  • Συγγενών φλεβικών δυσπλασιών και φλεβικών αιμαγγειωμάτων.

Ενδείξεις: Μεγάλες φλέβες (κιρσοί, μείζονος-ελάσσονος σαφηνούς φλέβας)

Προετοιμασία: Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία από τον ασθενή.

Διάρκεια θεραπείας: Μια συνεδρία διάρκειας 20-30 λεπτά.

Αναισθησία: Τοποθέτηση βελόνας : Δεν απαιτείται καμίας μορφής αναισθησία. Εάν ζητηθεί τοποθετείται αναισθητική αλοιφή στο δέρμα πριν την τοποθέτηση της βελόνας. μέσα στη φλέβα με τη βοήθεια μηχανήματος υπερήχων σκληρυντικού αφρού μέσα στην φλέβα.

(Follow-up): Οδηγίες μετά την έξοδο από το ιατρείο: Ο ασθενής μετά το τέλος της θεραπείας παραμένει στο ιατρείο για περίπου 20 λεπτά και μετά μπορεί να φύγει περπατώντας και να αρχίσει άμεσα όλες τις συνήθεις δραστηριότητες του(οδήγηση, περπάτημα, εργασία)

Η πρώτη επίσκεψη σε 7 ημέρες από τη θεραπεία. Μετά σε 1 -6-12 μήνες, κατά την διάρκεια της παρακολούθησης μπορεί να χρειαστεί κάποια συμπληρωματική έγχυση.

Συνιστάται η χρήση ελαστικής κάλτσας για 15 ημέρες. καλό είναι για μια εβδομάδα να αποφυγή η ακινησία, η έντονη σωματική δραστηριότητα όπως αεροβική γυμναστική, τρέξιμο καθώς και τα πολύωρα αεροπορικά ταξίδια(πάνω από 4 ώρες)

Άμεση ανακούφιση από τις ενοχλήσεις στα πόδια. Σταδιακή εξαφάνιση (απορρόφηση )των διογκωμένων φλεβών (κιρσών) από τον οργανισμό.

Αποτελέσματα: Ασφάλεια: H Σκληροθεραπεία με αφρό είναι πολύ καλά ανεκτή και απόλυτα ασφαλής για τον ασθενή ειδικά όταν εκτελείται από εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό στις φλεβικές παθήσεις.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Σώρου 3-5, 151 25, Αθήνα 
Οδηγίες πώς να έρθετε
 
T (+30) 210 3230000
   (+30) 210 6856720

F (+30) 210 6813995ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 323 0000Ακολουθήστε μας