Ortholab Sports

Προσωπικό πρόγραμμα γυμναστικής

Με βάση τη φυσική εξέταση κατά την άφιξή σας, ο προσωπικός σας εκπαιδευτής και η υπόλοιπη ιατρική ομάδα σχεδιάζουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής - εσωτερικού και εξωτερικού χώρου - που σας ανοίγει το δρόμο για διαρκή απώλεια βάρους και βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης.

Βελτίωση απόδοσης αθλητών

Υποστηρίζονται επιστημονικά αθλητές και αθλούμενοι όλων των ηλικιών, των αγωνισμάτων και των επιπέδων φυσικής κατάστασης με γνώμονα πάντα την υγεία. Ο σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να βοηθήσει τους αθλητές και τους προπονητές στο έργο τους, στην επίτευξη υψηλών επιδόσεων, αλλά και όλους εκείνους που αθλούνται, στη βελτίωση της υγεία τους, της φυσικής τους κατάστασης και της αθλητικής τους ικανότητας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υποστήριξη παιδιών και εφήβων αθλητών, λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει ο συνδυασμός εντατικής προπόνησης με τον ταχύ ρυθμό ανάπτυξης τους.

Το εργαστήριο διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και συνεργάζεται με τα πλέον αξιόπιστα κέντρα του εξωτερικού για εξειδικευμένες μετρήσεις.

Το Εργαστήριο παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Ειδικός καρδιολογικός έλεγχος

Αφορά τον έλεγχο της ανατομικής και λειτουργικής επάρκειας του καρδιοαγγειακού συστήματος προκειμένου να εντοπιστούν δυνητικά, καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αιφνίδιο θάνατο κατά την έντονη άθληση. Ο έλεγχος αυτός ανίχνευσης, προτείνεται σε όσους αθλούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με τον αθλητισμό συστηματικά και έχει χαρακτήρα μόνο προληπτικό. Ο προ αθλητικός – προ αγωνιστικός - έλεγχος υποστηρίζεται εργαστηριακά και μέχρι γονιδιακό έλεγχο DNA για την προδιάθεση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αξιολόγηση και υποστήριξη της φυσικής κατάστασης

• Περιλαμβάνει έγκυρες εργαστηριακές δοκιμασίες κατά τις οποίες εξετάζονται: εργομετρικές παράμετροι όπως η ταχύτητα, η ισχύς, η δύναμη και ο βαθμός κόπωσης, φυσιολογικές παράμετροι όπως η πρόσληψη οξυγόνου (VΟ2), η καρδιακή συχνότητα, ο πνευμονικός αερισμός και το αναπνευστικό αναερόβιο κατώφλι, αιματολογικοί και ορμονικοί δείκτες, και βιοχημικοί δείκτες όπως το γαλακτικό οξύ στο αίμα. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών αναλύονται, περιγράφονται, συσχετίζονται και ερμηνεύονται, με σκοπό να αποτυπώσουν το δυνατό πληρέστερα την τρέχουσα εικόνα του αθλητή-αθλούμενου, όπως: το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης, τα περιθώρια βελτίωσης της φυσικής του κατάστασης, και τα όρια των φυσικών του ικανοτήτων.

Στη συνέχεια δίνεται στον προπονητή/γυμναστή του αθλητή – αθλουμένου, γραπτή ανάλυση των αποτελεσμάτων καθώς και προτάσεις για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του αθλητή όπως είναι για παράδειγμα: ο καθορισμός των προπονητικών ζωνών, ο εντοπισμός της καταλληλότερης έντασης της προπόνησης, η αποφυγή των αρνητικών μεταβολικών προσαρμογών.

Αξιολόγηση σύστασης σώματος και μέτρηση οστικής πυκνότητας

Με τη μέθοδο της απορροφησιοµετρίας διπλής ενέργειας (DXA) προσδιορίζονται: το ποσοστό του λιπώδους ιστού και της μυϊκής μάζας στο σύνολο του σώματος αλλά και τμηματικά στις περιοχές που επιλέγονται, ο βαθμός ομοιογένειας της κατανομής του λιπώδους ιστού στα διαφορετικά σημεία του σώματος, η ιδανική σύσταση του σώματος για την εξασφάλιση της υγείας αλλά και για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης για οποιοδήποτε άθλημα, η οστική πυκνότητα ως δείκτης προδιάθεσης για κατάγματα, ο βαθμός ανάπτυξης της μυϊκής μάζας προς το ύψος (μυοσκελετική ισορροπία) και η μυοσκελετική ανάπτυξη κυρίως σε παιδιά και εφήβους.

Πρόληψη και έλεγχος τραυματισμών

Χρησιμοποιείται η μέθοδος της ψηφιακής υπέρυθρης θερμογραφίας (D.I.T.I.) σε στενή και άμεση συνεργασία με τον εφευρέτη της μεθόδου Δρ. Peter Leando, Καθηγητή Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Αγγλίας. Η μέθοδος έχει μηδενική ακτινοβολία και κατά την εξέταση, ελέγχονται δομικές ανωμαλίες, βιοκινητικές αδυναμίες και ασυμμετρίες του μυοσκελετικού συστήματος που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα τραυματισμό (προδιάθεση), απεικονίζεται το εύρος μιας φλεγμονής καθώς και ο οξύς ή χρόνιος πόνος αξιολογείται ο βαθμός καταπόνησης του μυϊκού συστήματος και των αρθρώσεων και η πιθανότητα τραυματισμού, παρακολουθείται με μεγάλη ακρίβεια η εξέλιξη της θεραπείας ενός τραυματισμού και προσδιορίζεται ο χρόνος επανένταξης του αθλητή σε πλήρη αγωνιστική δράση.

Αξιολόγηση συνδρόμου χρόνιας κόπωσης αθλητών και θεραπεία

Γίνεται με τη λήψη ειδικού ιστορικού, που μπορεί να σταλεί και από το διαδίκτυο. Στη συνέχεια, γίνεται κλινική εξέταση, αξιολόγηση νευροδιαβιβαστών στο σάλιο, έλεγχος θυρεοειδούς, μέτρηση του συνενζύμου co-Q10, έλεγχο του αυτόνομου νευρικού συστήματος, ψηφιακή θερμογραφία του συμπαθητικού και αντισώματα εμπλεκομένων ιώσεων. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, δίδονται εξειδικευμένα φυσικά συμπληρώματα που έχουν επίσημη έγκριση. Γίνεται σε συνεργασία με τον Δρ. Θεοχάρη Θεοχαρίδη, Καθηγητή Φαρμακολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου TUFT’S της Βοστώνης.

Διατροφική αξιολόγηση και υποστήριξη αθλητών

Αναλύεται λεπτομερώς η διαιτητική πρόσληψη των αθλητών σε ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά και εντοπίζονται πιθανές προβληματικές συμπεριφορές και συνήθειες. Συνδυαστικά με το αιματολογικό προφίλ του αθλητή, καταρτούνται εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα και δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες που σχετίζονται με την υγεία του, τη ρύθμιση του βάρους του, τις αγωνιστικές και προπονητικές ανάγκες του, την ενεργειακή του αποκατάσταση και τις τυχόν διατροφικές ελλείψεις που παρουσιάζονται.

Ψυχολογική αξιολόγηση και στήριξη αθλητών

Αφορά σε δύο επίπεδα:

Στη βελτίωση και διατήρηση της υψηλής απόδοσης των αθλητών μέσα από εξειδικευμένες τεχνικές (νοερή εξάσκηση, ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, καθορισμός στόχων, ανάπτυξη προσοχής και αυτοσυγκέντρωσης, παρακίνηση), καθώς και στη ψυχολογική στήριξη αθλητών, ιδιαίτερα μετά από τραυματισμούς ή σε περιόδους έντονου στρες μέσα από τεχνικές χαλάρωσης (τεχνικές διαχείρισης του στρες, τεχνικές διαχείρισης διέγερσης, τεχνικές βιοανατροφοδότησης, προοδευτική χαλάρωση των μυών, τεχνικές της αναπνοής, αυτογενής εξάσκηση).

Στη διαχείριση με μεγαλύτερη ευκολία του περιβάλλοντος και των σχέσεών του, ώστε να μειώνεται η εξωγενής ένταση και να αυξάνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης στην απόδοσή του.

Εργομετρική αξιολόγηση

Το τμήμα Εργομετρικής Αξιολόγησης Αθλητών του Κέντρου μας εξασφαλίζει την καλύτερη εργομετρική υποστήριξη γιατί:

• Διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή υψηλού επιπέδου • Είναι στελεχωμένο με έμπειρους επιστήμονες που συνδυάζουν την άρτια θεωρητική κατάρτιση με την μεγάλη εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού
• Προσφέρει τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα και προγράμματα μετρήσεων & αξιολόγησης
• Προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο δύσκολων περιπτώσεων
• Κάθε άτομο που αξιολογείται παραλαμβάνει ένα πλήρη φάκελο που περιέχει όλες τις εξετάσεις με αναλυτική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και υποδείξεις.
• Διασφαλίζει την υγεία των ατόμων που υποβάλλονται σε μετρήσεις με προκαταρκτικές εξετάσεις
• Προσφέρει πακέτα μακροχρόνιας συνεργασίας σε αθλητικούς συλλόγους,ομοσπονδίες και Εθνικές ομάδες.
• Παρέχει τις καλύτερες οικονομικές προσφορές σε αθλητικούς συλλόγους και σε ιδιώτες

ΤΟΜΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Πλήρης σωματομετρική αξιολόγηση: H σωματομετρική αξιολόγηση περιλαμβάνει μια σειρά μετρήσεων οι οποίες παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη δομή, τη σύσταση και τις αναλογίες του σώματος. Οι πληροφορίες αυτές είναι εξαιρετικά χρήσιμες σε όλα τα αθλήματα και για όλες τις ηλικίες αθλητών. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν

• προσδιορισμό ποσοστού λίπους & άλιπης και λιπώδους μάζας
• προσδιορισμό ιδανικού αγωνιστικού βάρους και λίπους και προτεινόμενης απώλειας λίπους
• μέτρηση σωματικών αναλογιών με ειδικά ανθρωπόμετρα
• προσδιορισμό σωματότυπου

Αξιολόγηση Αερόβιας Ικανότητας- Μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου & Αναερόβιο κατώφλι: Η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2max) είναι δείκτης της καρδιαναπνευστικής αντοχής του ατόμου και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της φυσικής κατάστασης σε πολλά ατομικά και ομαδικά αθλήματα. μερικές απο τις πληροφορίες που παρέχονται στο πακέτο αυτό είναι:

Μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2max)

• Ταχύτητα στη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (vVO2max)
• Προσδιορισμός δρομικής οικονομίας
• Μέγιστη καρδιακή συχνότητα
• Σχέση καρδιακής συχνότητας με την ένταση της άσκησης
• Καμπύλη συγκέντωσης γαλακτικού οξέος στην υπομέγιστη άσκηση
• Αναερόβιο κατώφλι
• Ζώνες αερόβιας προπόνησης

Μετρήσεις αναερόβιας φυσικής κατάστασης και ταχυδύναμης

• Αλτική ικανότητα-μυϊκή ισχύς των κάτω άκρων
• Προσδιορισμός ελαστικής ενέργειας των μυών των κάτω άκρων
• Ταχοδυναμική σχέση & εκρηκτική δύναμη
• Δυναμομετρήσεις στο Ισοκινητικό Δυναμόμετρο
• Μετρήσεις επιτάχυνσης, ταχύτητας, αντοχής στην ταχύτητα, κόπωσης και σε επαναλαμβανόμενα sprint στο γήπεδο
• Ειδική ευκινησία για το άθλημα-agility στο γήπεδο

Αξιολόγηση ευλυγισίας: Το εύρος κίνησης των αρθρώσεων (ευλυγισία) αποτελεί σημαντικό παράγοντα της αθλητικής απόδοσης αλλά και της υγείας. Η μειωμένη ευλυγισία ειδικά στην περιοχή των ισχίων, της Οσφυικής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης και των ώμων προδιαθέτει για μυοσκελετικούς τραυματισμούς και μακροχρόνια προβλήματα.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Σώρου 3-5, 151 25, Αθήνα 
Οδηγίες πώς να έρθετε
 
T (+30) 210 3230000
   (+30) 210 6856720

F (+30) 210 6813995ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 323 0000Ακολουθήστε μας