Διατροφογενετική

Η Διατροφογενετική και η Διατροφογενομική (Nutrigenetics-Nutrigenomics) αποτελούν τον επιστημονικό κλάδο όπου η μελέτη της παραδοσιακής διατροφής συναντά και ενσωματώνει τη νέα γενετική γνώση, τη γνώση του DNA μας.

Είμαστε ό,τι τρώμε ή μήπως μπορούμε να τρώμε με βάση αυτό που είμαστε;


Ο πρώτος, που είχε δηλώσει, με το δικό του τρόπο, ότι το "σουπερμαρκετ" του σήμερα είναι το "φαρμακείο" του αύριο ήταν ο Ιπποκράτης (460-370 π.Χ.).

Η μελέτη της Διατροφογενετικής και Διατροφογενομικής επιτρέπει πλέον τη μετάβαση από την κλασσική στη μοριακή διατροφή. Αυτή η μετάβαση ενσωματώνει τη γενετική πληροφορία, που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστη, στην πρόληψη πολυπαραγοντικών και διατροφο-εξαρτώμενων ασθενειών και μας βοηθά να εξηγήσουμε και να κατανοήσουμε την πληθώρα συμπεριφορών και αντιδράσεων, που παρουσιάζουν διαφορετικά άτομα στο ίδιο ερέθισμα, δηλαδή στην ίδια διατροφή.

Ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός, το ίδιο και οι διατροφικές μας ανάγκες.


Η μέθοδος DNANUTRICOACH® και τα προγράμματα εφαρμοσμένης Διατροφογενετικής και Food Coaching εξετάζουν πώς το γενετικό αποτύπωμα του κάθε ατόμου επηρεάζει και καθορίζει τη διατροφική του συμπεριφορά και συνήθειες.
Το γενετικό μας αποτύπωμα ευθύνεται για το χρώμα των ματιών, των μαλλιών και του δέρματος αλλά και για τον τρόπο, την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του μεταβολισμού μας όσων αφορά βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, λίπη και υδατάνθρακες καθώς και άλλα μόρια που καταναλώνουμε όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ.

 

Εξατομικευμένη παρέμβαση


Ξεκινώντας από τη λήψη δείγματος σάλιου, μια μη-παρεμβατική μέθοδο, απομονώνουμε DNA και αναλύουμε εκείνους τους συγκεκριμένους πολυμορφισμούς ενός νουκλεοτιδίου (Single Nucletodie Polymorphisms, SNPs), που σχετίζονται με τη διατροφή, την άσκηση και τον ευρύτερο τρόπο ζωής. Το δεύτερο βήμα είναι η αναλυτική επεξήγηση των διατροφογενετικών αποτελεσμάτων για πλήρη κατανόησή τους και το τρίτο βήμα είναι το Food Coaching, δηλαδή οι συνεδρίες διατροφικής ενδυνάμωσης προκειμένου το άτομο να εξισορροπήσει τη γενετική του προδιάθεση αλλάζοντας σταθερά, σταδιακά, αποτελεσματικά και ανώδυνα τις διατροφικές του συνήθειες.


Ρωτήστε για τα προγράμματα μας στο: 2103230000

Διατροφογενετική ανάλυση 42 γονιδίων (περιλαμβάνει 1ωρη αναλυτική επεξήγηση)

Food Coaching 6, 8, ή 12 συνεδριών (ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του καθενός). 

Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου MSc
Ειδικός επιστήμονας Διατροφογενετικής, PhD
Co-Founder and CEO DNANUTRICOACH®