Μπορούμε να κατακτήσουμε την αθανασία και την νεότητα;

08 Ιανουαρίου 2016 | 0
Πoιά είναι η μεγαλύτερη επιθυμία των ανθρώπων στην ιστορία του κόσμου; Μπορούμε να κατακτήσουμε την αθανασία και την νεότητα; Και αν ναι, με ποιόν τρόπο; Από τους μύθους της αρχαιότητας και τις προσπάθειες των αλχημιστών του Μεσαίωνα μέχρι τις σύχρονες θεωρίες περί κρυογονικής, το όνειρο της νεότητας και της μακροζωίας παραμένει άσβεστος πόθος των ανθρώπων κάθε κοινωνικής τάξης, ηλικίας και φίλου. 

Οι δοξασίες για την πηγή της αιώνιας νεότητας συνεχίζουν να ακούγονται και στις μέρες μας. Σε κάθε χρονική στιγμή και κάθε κουλτούρα οι άνθρωποι φαντάζονται και αναζητούν ουσίες που θα μπορούσαν να αναβάλουν ή να αντιστρέψουν τη γήρανση και να αναβάλουν ή να αποτρέψουν το θάνατο. Το νέκταρ που έπιναν οι θεοί του Ολύμπου αποτελεί ένα παράδειγμα. Η διαφορά είναι ότι στην Αρχαία Ελλάδα η αιώνια ζωή ήταν αποκλειστικό προνόμιο των θεών.

Ωστόσο οι θεοί των αρχαίων είχαν κατακτήσει την αθανασία μέσα από ένα πολύ ανθρώπινο δρόμο δηλαδή τη σωστή διατροφή. Οι θεοί τρέφονταν αποκλειστικά με αμβροσία και νέκταρ και έτσι σχηματιζόνταν ο ιχώρ, το θεικό αίμα ο αιθέριος χυμός που έρεε στις φλέβες τους και τους εξασφάλιζε την αιώνια νιότη. Φυσικά κανένας θνητός δεν είχε πρόσβαση στο θεικό…τραπέζι. 

Οι δοξασίες για αιώνια νεότητα ταξίδεψαν μέσα στο πέρασμα των χρόνων και εκφράστηκαν κυρίως από την αναζήτηση δύο μυθικών αντικειμένων του Γκράαλ και της Φιλοσοφικής λίθου. Πολλές φορές μάλιστα αυτά τα δύο αντικείμενα ταυτίστηκαν μέσα από θρύλους της εποχής . 

Στις μέρες μας  με την αποθέωση της επιστήμης κανείς δεν περιμένει πια να δημιουργηθεί ένα μαγικό υγρό από αίμα νυχτερίδας ή ιστούς αράχνης. Με τη σύχρονη έρευνα και την ιατρική να αποκρυπτογραφούν τις αιτίες για τη φθαρτότητα του ανθρώπινου σώματος η σωματική υγεία, η ευεξία αλλά και η πνευματική διαύγεια  θα επιτυγχάνονται μέσω της επιστημονικής οδού.  

Η <Ορθοβιοτική> δημιουργήθηκε στην χώρα μας για να υλοποιήσει το πιο ελπιδοφόρο, ολοκληρωμένο  και ολιστικό πρόγραμμα που αφορά  την υγεία μας σαν θεμελειώδες στοιχείο της ζωής.  Είναι μία νέα πρόταση ένα πολυιατρείο Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης που εξασφαλίζει καλύτερη υγεία, μακροβιότητα και βελτιώνει την ποιότητα ζωής σε άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. 

Σε συνεργασία με γνωστούς επιστήμονες και τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά μέσα έρχεται να εφαρμόσει όλες τις καινούριες ιατρικές γνώσεις γύρω από το γήρας, τις συνέπειές του ενώ μία μεγάλη επιστημονική ομάδα  εργάζεται συστηματικά για το κεφάλαιο πρόληψη. 

Οι ετήσιες διαγνωστικές εξετάσεις παρότι είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή μας αλλά και τη μακροζωία, ωστόσο αποτελούν το κομμάτι της δευτερογενούς μας πρόληψης. Αυτή που είναι η πλέον σημαντική πραγματική  επένδυση για τη υγεία μας είναι η πρωτογενής πρόληψη η οποία  ασχολείται με τον εντοπισμό και την αποφυγή των κινδύνων που απειλούν την ζωή μας. Κενό στο σύστημα που ήρθε να καλύψει η Ορθοβιοτική βοηθώντας μας να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την ενέργεια του σώματός μας νέα, δυνατή και υγιή. 

Βασικός στόχος της Ορθοβιοτικής πέρα από τους σύγχρονους εργαστηριακούς ή διαγνωστικούς έλεγχους, είναι η αλλαγή της αντίληψης και της στάσης που έχουμε απέναντι στο γήρας,  αλλαγές σε παλιές συνήθειες και υιοθέτηση νέων που θα ανακόψουν τη διαδικασία της γήρανσης με επιστημονικό, έξυπνο, εύκολα πραγματοποιήσιμο  καθημερινό προγραμματισμό που εξασφαλίζουν ζωντάνια, υγεία, δυνατό σώμα και  δημιουργικό μυαλό.    

Το να δώσετε στο σώμα σας την καλύτερη ευκαιρία για να αντιμετωπίσει τη γήρανση σημαίνει απλά ότι πρέπει να γνωρίζετε τις ανάγκες του, και μέσα από τους κατάλληλους εργαστηριακούς ελέγχους να επιλέξετε να του προσφέρετε τις σωστές φροντίδες, τη κατάλληλη διατροφή. 

Εμείς στην Ορθοβιοτική  μελετάμε το ιατρικό σας προφιλ και  αφού αναλύσουμε τα δεδομένα μπορούμε να φτιάξουμε τη δική σας συνταγή ζωής ή ανανέωσης με επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες που στρατηγικά θα σας αλλάξουν τη ζωή αλλά και την εμφάνιση. 

Ας πάψουμε να χάνουμε χρόνο αναλογιζόμενοι τα νιάτα που φύγανε ή μετρώντας τις ρυτίδες που μείνανε. Το δεδομένο είναι ένα και σημαντικό. Όλα όσα μας περιβάλλουν στο σύμπαν μας γερνούν και υποθάλπτουν την νεανική μας εικόνα. Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να έρθουμε κατά μέτωπο αντιμέτωποι με την διαδικασία της οξείδωσης.  

Δώστε στο σώμα και τον οργανισμό σας την καλύτερη λύση για να αντιμετωπίσει τη φθορά του χρόνου. Μαζί μπορούμε να κτίσουμε ένα νέο μοντέλο < δυναμικής ζωής>, να ελαχιστοποιήσουμε την επίπτωση των νόσων που συνδέονται με την ηλικία, να μάθουμε να ζούμε καλύτερα και με αξιοπρέπεια ως τα βαθύτερα γεράματα μας. Ποτέ δεν είναι αργά. Η ευθύνη που έχουμε για τη ζωή μας είναι ένας απόλυτα προσωπικός στόχος. 
Να θυμάστε ότι κανείς δεν γεννήθηκε αιωνόβιος. Έγινε αιωνόβιος ζώντας  με τις κατάλληλες συνθήκες ζωής.