Καταγράψτε τις ανάγκες της καρδιάς σας

15 Φεβρουαρίου 2017 | 0
Έχετε αρρυθμίες; 
Καταγράψτε τις ανάγκες της καρδιάς σας!

Πρόκειται για την συνεχή, 24-ωρη καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος του εξεταζόμενου, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εντοπισμού πιθανών παροδικών διαταραχών του καρδιακού ρυθμού, οι οποίες θα μπορούσαν να μην εμφανισθούν στο απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα, καθώς αυτό διαρκεί μερικά μόνον δευτερόλεπτα.
 
Είναι η βασικότερη εξέταση στη διαγνωστική προσέγγιση αρρυθμιών και διαταραχών του ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς, δηλαδή του συστήματος που δημιουργεί και μεταφέρει σε ολόκληρο το μυοκάρδιο το ερέθισμα προκειμένου η καρδιά να συστέλλεται και να λειτουργεί σωστά. 

Το Holter Ρυθμού παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην διερεύνηση συμπτωματολογίας σχετιζόμενης με αίσθημα παλμών, ταχυκαρδία, προλιποθυμικά, λιποθυμικά ή συγκοπικά επεισόδια. Με την ίδια εξέταση υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα ανίχνευσης σιωπηλής ισχαιμίας, δηλαδή ισχαιμίας του μυοκαρδίου που δεν γίνεται αντιληπτή από τον ασθενή.
 
Η εξέταση είναι μη επεμβατική και εντελώς ανώδυνη και πραγματοποιείται με την τοποθέτηση λίγων αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων στο θώρακα του εξεταζόμενου και μιας μικρής, ελαφριάς, φορητής και πολύ διακριτικής συσκευής στη ζώνη του. Αυτή μένει τοποθετημένη στη θέση της επί 24 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο εξεταζόμενος πραγματοποιεί κανονικά τις καθημερινές του δραστηριότητες. Εν συνεχεία, η συσκευή επιστρέφεται στην Ορθοβιοτική προκειμένου να αναλυθούν τα αποτελέσματα της.

Η Ορθοβιοτική προσφέρει για σύντομο χρονικό διάστημα την εξέταση Holter Ρυθμού με 25€. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3230000 για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.