Ιχθυέλαιο και χοληστερόλη

24 Μαρτίου 2016 | 0

Πώς συνδέονται με τα συμπληρώματα ιχθυελαίου και η χοληστερόλη; 

Είναι το ιχθυέλαιο καλό για την καρδιά, ποια είναι τα οφέλη για την υγεία μας και πως συμβάλει στη βελτίωση της χοληστερόλης;  Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου είναι γνωστά για το ρόλο τους στην ενίσχυση της χοληστερόλης στο σώμα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες και τα μέσα ενημέρωσης έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσουν τις πωλήσεις φαρμάκων για να ρίχνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Οι περισσότερες από τις πληροφορίες που σχετίζονται με τη χοληστερόλη είναι υπερβολικές και συχνά χωρίς επιστημονικές αποδείξεις.

Εδώ είναι 3 πραγματικά θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα συμπληρώματα ιχθυελαίου και χοληστερόλη: 

α) Η πραγματικότητα είναι ότι η καλή χοληστερίνη (HDL), όπως η κακή χοληστερόλη (LDL) είναι εξίσου σημαντικές για τον ανθρώπινο οργανισμό..

β) Επιπλέον, η χοληστερόλη δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας της στεφανιαίας νόσου. Το επίπεδο των τριγλυκεριδίων διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Ο συνδυασμός των υψηλών τριγλυκεριδίων με υψηλή LDL και χαμηλή HDL είναι οι πρόδρομες ουσίες των καρδιακών παθήσεων και εμφράγματος.

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου δεν θα φροντίσουν μόνο την καρδιά μας αλλά έχουν και άλλες πολλές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας, όπως:

1) Θα συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, διότι είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες.

2) Καθαρίζει το αίμα και προωθεί τη καλή ροή του αίματος μέσω των αρτηριών καθώς και την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

3) Είναι πλούσια σε ωμέγα-3, βοηθώντας να αποφεύγεται η συσσώρευση της πλάκας, η οποία είναι η κύρια αιτία της αθηροσκλήρωσης.