Οι Γιατροί μας

Δρ. Πέτρος Νικολαΐδης

Γυναικολόγος

(+30) 210 3230000

Ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης είναι Μαιευτήρας, Γυναικολόγος και Ειδικός Περιγενετιστής. Είναι ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, το οποίο είναι ένα από τα πλέον εξειδικευμένα κέντρα παγκοσμίως στην Εμβρυϊκή Υπερηχογραφία, προγεννητικό έλεγχο και εμβρυϊκή γενετική.

Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε νεαρή ηλικία με τη λήψη του πτυχίου της Ιατρικής και ανεχώρησε για την Αγγλία όπου επεράτωσε σχεδόν όλη την ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στα δύο πλέον επώνυμα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, το Hammersmith και το Queen Charlotte’s.

Απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε λαπαροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις και στην κύηση υψηλού κινδύνου.
Μετά τη λήψη της ειδικότητας αναλαμβάνει ως Επιμελητής τη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημίου St. George’s με εξειδίκευση στην κύηση υψηλού κινδύνου. Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Εμβρυο-Μητρική Ιατρική προσλαμβάνεται από τον διάσημο Καθηγητή Charles Rotecu στην Κλινική Ιατρικής Εμβρύου του Imperial College, η οποία ήταν το μοναδικό επίσημο Πανεπιστημιακό Τμήμα εκείνης της εποχής που έδινε πλήρη υποειδικότητα στην Ιατρική του Εμβρύου.

Επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει την πρώτη ιδιωτική Μονάδα Ιατρικής Εμβρύου στη χώρα μέσα στο Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ.

Εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα όλα τα νέα διαγνωστικά πρωτόκολλα της καινούργιας επιστήμης και καθιστά το συγκεκριμένο τμήμα ως Πανελλήνιο Κέντρο αναφοράς για την εμβρυϊκή υπερηχογραφία και τις καινούργιες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου.
Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον όρο «Ιατρική Εμβρύου» και εισάγει πρώτος όλες τις νέες προγεννητικές εμβρυϊκές εξετάσεις. Δίκαια θεωρείται ως ο θεμελιωτής και ο πατέρας των εξετάσεων της Ιατρικής Εμβρύου στην Ελλάδα.

Ιδρύει την ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ, Κέντρο εξειδικευμένο στην παρακολούθηση κύησης υψηλού κινδύνου, την εμβρυϊκή υπερηχογραφία και τον εμβρυϊκό γενετικό έλεγχο.

Η ΕΜΒΡΥΟΪΑΤΡΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ έχει βάση την Αθήνα στο Μαρούσι, αναπτύσσεται σε τέτοιο βαθμό και ιδρύει επιστημονικό δίκτυο υποκαταστημάτων εμβρυϊκών ελέγχων σε πολλές πόλεις, όπου ο Καθηγητής Πέτρος Νικολαΐδης παρέχει τις επιστημονικές υπηρεσίες του. Συγκεκριμένα Τμήματα Ιατρικής Εμβρύου έχουμε ιδρύσει και λειτουργούμε σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές στις εξής Πόλεις: Κόρινθο, Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίκαλα, Βόλος, Ιωάννινα, Καστοριά.

Από το 2002 είναι Καθηγητής Μαιευτικής-Γενετικής στην Μαιευτική Σχολή Αθηνών (Ανωτάτη Σχολή Επιστημών Υγείας). Έχει πολύ μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων στα πλέον σημαντικά ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συγγράψει πανεπιστημιακά συγγράμματα «Γενετικής» και «Εμβρυϊκής Υπερηχογραφίας».

Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της International Society for Ultrasound in Obstetrics and Gynecology και μέλος των περισσοτέρων διεθνών επιστημονικών συλλόγων στον περιγεννητικό και γενετικό χώρο. Έχει από τις μεγαλύτερες εμπειρίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αριθμό εξετάσεων, όπως αυχενική διαφάνεια, υπερηχογράφημα β΄ επιπέδου και εμβρυϊκές επεμβάσεις όπως αμνιοπαρακέντηση.

Η εμπειρία του στην κύηση υψηλού κινδύνου του έδωσε τη δυνατότητα να υποστηρίζει τον φυσικό/φυσιολογικό τοκετό και να αποφεύγει τις μαιευτικές επεμβάσεις όταν δεν είναι απαραίτητες.

Thermiva

Ως επιστήμονας που πάντα προσπαθεί να ακολουθεί τα νέα επιτεύγματα και να πρωτοπορεί χρησιμοποιώντας καινοτόμες εφευρέσεις στον τομέα του, ο καθηγητής Νικολαΐδης ανέπτυξε ένα σημαντικό ενδιαφέρον στο πεδίο των μη επεμβατικών/ γυναικολογικών τεχνικών ανανέωσης. Συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Alinsond της Καλιφόρνια και εκπαιδεύτηκε προσωπικά από τον Dr. Red Alinsond, ο οποίος και είναι ο επικεφαλής γιατρός στην ουρογυναικολογία και αισθητική γυναικολογική χειρουργική παγκοσμίως.

Ο Dr Alinsond είναι ο εφευρέτης της συσκευής «Thermiva» η οποία και χρησιμοποιεί την ραδιοσυχνότητες που ελέγχονται με την θερμοκρασία, για να θεραπεύσει μία μεγάλη γκάμα γυναικολογικών παθήσεων χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Ο καθηγητής Νικολαΐδης χρησιμοποιεί αυτή την επαναστατική τεχνική για να θεραπεύσει:

    Κολπικές και χειλικές χαλαρότητες
    Κολπικές ξηρότητες, τον πόνο και την δυσφορία.
    Την ήπια ακράτεια και την υπερδραστήρια κύστη.
    Την ήπια κολπική πρόπτωση.
    Σεξουαλικές δυσφορίες, δυσλειτουργίες και οδυνηρές επαφές.

Όλες οι παραπάνω καταστάσεις συναντώνται πολύ συχνά σε γυναίκες μετά από γέννα και στην πλειοψηφία σε γυναίκες σαν φυσικό επακόλουθο μετά την εμμηνόπαυση. Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις θεραπεύονται πλέον από τον καθ. Νικολαΐδη και την μηχανή «Thermiva», και τα αποτελέσματα εκτός από εκπληκτικά είναι και άμεσα. Οι συνεδρίες θεραπείας πραγματοποιούνται σε όλα τα συνεργατικά μας κέντρα.