Οι Γιατροί μας

Δρ. Παληός Ιωάννης

Καρδιολόγος

+30 210 6465270
+30 694 7802002
ioannispalios@hotmail.com
ioannispalios@yahoo.gr
Ο Δρ. Ιωάννης Παληός είναι Διευθυντής του Τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς στο Νοσοκομείο Metropolitan και επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο πρόληψης και αντιγήρανσης ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ. Έχει εργασθεί στο παρελθόν στο Emory University Hospital, Atlanta, USΑ. Ο τομέας εξειδίκευσής του αφορά την προληπτική Καρδιολογία και τις προχωρημένες αναίμακτες απεικονιστικές τεχνικές στην Καρδιολογία όπως είναι η μαγνητική τομογραφία καρδιάς, η αξονική στεφανιογραφία και η ηχωκαρδιογραφία συμπεριλαμβανομένης της τρισδιάστατης και της διοισοφάγειας ηχωκαρδιογραφίας.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Καρδιολογίας στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Αττικόν. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την ολοκλήρωση με βαθμό άριστα της διδακτορικής διατριβής του σχετικά με την αθηροσκλήρυνση στους ασθενείς με HIV λοίμωξη.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Emory University Hospital, USA στην καρδιαγγειακή απεικόνιση και ειδικότερα στη μαγνητική τομογραφία καρδιάς και την ηχωκαρδιογραφία. Έχει δώσει πολλές ομιλίες στα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες εργασίες στη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με τη μαγνητική τομογραφία καρδιάς, την ηχωκαρδιογραφία, την καρδιαγγειακή έρευνα και την κλινική καρδιολογία. Είναι μέλος μεταξύ άλλων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, της Διεθνούς Εταιρίας Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς, της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρυνσης, κ.α.