Οι Γιατροί μας

Dr. Μιχάλης Φιλιππίδης

Ειδικός Μαστολόγος - Χειρουργός Γυναικολόγος

(+30) 210 3230 000

Ο ιατρός Μιχάλης Φιλιππίδης επέστρεψε από το Βέλγιο, μετά από 14 χρόνια σπουδών καιεργασίας, τον Οκτώβριο του 2006. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες σπούδασε στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) απ' όπου αποφοίτησε με μεγάληδιάκριση. Κατόπιν επελέγη από το Κολέγιο της Γυναικολογίας - Μαιευτικής για να κάνει την ειδικότητα του στο νοσοκομείο Braine - l'Alleud / Waterloo για 2 χρόνια και στα νοσοκομεία IRIS SUD των Βρυξελλών για αλλά 3.

Στη διάρκεια της ειδικότητας του και πέρα από την βασική ειδικότητα, εξειδικεύτηκεστη παθολογία του μαστού. Συνεργάστηκε με το ογκολογικό κέντρο RENE HUGUENIN του Παρισιού όπου ολοκλήρωσε την υπερειδίκευση του στη παθολογία του μαστούενώ παράλληλα παρακολούθησε με επιτυχία και το πρόγραμμα του πανεπιστημιακού διπλώματος της παθολογίας του μαστού, του ογκολογικού αυτού κέντρου. Εξειδικεύτηκε σε νέες τεχνικές ( φρουρός λεμφαδένας, τεχνικές ογκοπλαστικής, διαδερμικές μικροβιοψίες), η εφαρμογή των οποίων έχει τροποποιήσει σημαντικά τη χειρουργική αντιμετώπιση των παθολογιών του μαστού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2004, προσελήφθη στο δίκτυο νοσοκομείων IRIS SUD των Βρυξελλών με την ιδιότητα του επιμελητή μαστολόγου -χειρούργου γυναικολόγου. Δούλεψε ως βασικό μέλος της κλινικής του μαστού, στην κεντρική νοσοκομειακή μονάδα (Hopitald'Ixelles - Etterbeek) και ως υπεύθυνος της μονάδας μαστού σε ένα εκ των περιφερειακών νοσοκομείων του δικτύου (Hopital Moliere - Longchamps), για 2 χρόνια. Ως βασικό μέλος της κλινικής μαστού του νοσοκομείου Ixelles - Etterbeek συμμετείχε σε προγράμματα του EORTC ( European Organisation for Research and Treatment of Cancer ), ενώ ιδιαίτερο αντικείμενο μελέτης για τον ίδιο είναι οι μικροβιοψίες του μαστού.