Οι Γιατροί μας

Δρ. Κορρές Γεώργιος

Ωτορινολαρυγγολόγος

(+30) 210 3230000
info@orthobiotiki.com
Οι σπουδές του ξεκίνησαν στο Anglia Ruskin University, Cambridge της Μεγ.Βρετανίας όπου μετά απο 3 χρόνια σπουδών (1996-1999) έλαβε το πτυχίο Bachelor (Honors) in Cell and Molecular Biology. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) από την οποία έλαβε πτυχίο Ιατρικής το 2006. Στα επόμενα τρία χρόνια (2006-2009) επεράτωσε Διδακτορική Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε αντικείμενο σχετικό με Ωτολογία με βαθμό Άριστα. Κατά την περίοδο αυτή και για 3 μήνες υπήρξε Clinical Observer in Otology στο Guy’s and St.Thomas’ στο Λονδίνο. Είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε όλο το φασμα της Ωτορινολαρυγγολογίας στην Β’Πανεπιστημιακή ΩΡΛ κλινική, στο ΠΓΝ Αττικόν, λαμβάνοντας τον τίτλο ειδικότητας στην Ωτορινολαρυγγολογία. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης του είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις εργαστηριακές εξετάσεις ιλίγγου και βαρηκοϊας. Τον Απριλιο του 2013 μετέβη στην Νέα Υόρκη, όπου παρακολούθησε τις δραστηριότητες της Ωτολογικής κλινικής υπό τον Prof Anil Lalwani, στο New York Presbyterian Hospital, Columbia University σαν Clinical Observer.
Στη συνέχεια εργάσθηκε σε έμμισθη θέση Trust Doctor με γενικά καθήκοντα ΩΡΛ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen’s Hospital του Λονδίνου, ενώ ο επόμενος σταθμός ήταν στο Μάντσεστερ της Μεγ. Βρετανίας, σε έμμισθη θέση στα Manchester University Hospitals (Manchester Royal Infirmary - Trafford Hospital) όπου εργασθηκε ως Senior Clinical Fellow in Otology συμμετέχοντας στα εξειδικευμένα εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία Ωτολογίας, καλύπτοντας επίσης, ως εφημερεύων, 5 Νοσοκομεία της περιοχης, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με ερευνα σχετική με την Γενετική της Κώφωσης.

Ο επόμενος σταθμός ήταν στο Royal National Throat, Nose and Ear Hospital, του University College London Hospitals, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς των δύσκολων ΩΡΛ περιστατικών στην Μεγ. Βρετανια. Εκεί απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία ως έμμισθος Clinical Fellow in Audiovestibular Medicine σε παθήσεις ιλίγγου και βαρηκοϊας, συνεχίζοντας παράλληλα το ερευνητικό του έργο, και εισάγοντας την νόσο του Meniere στο 100k genome project, με την προοπτική να γίνει προσπάθεια ταυτοποίησης του υπευθύνου γονιδίου για το σύνδρομο αυτό.
Έχει πάνω από 20 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή συγγράμματα, και 15 σε Ελληνικά περιοδικά, ενώ έχει και δημοσιευμένο κεφάλαιο σε ξενόγλωσσο βιβλίο ΩΡΛ (Recent Advances in Otolaryngology-Head and Neck Surgery, 4th edition). Το εκπαιδευτικό του έργο αφορά φοιτητές Ιατρικών Σχολών της Μεγ.Βρετανίας (Μanchester – UCL) αλλά και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε εξεταστής φοιτητών Ιατρικής στο University College London, ενώ διατηρεί και 2 ερευνητικά πρωτόκολα στο Λονδίνο, με την τιμητική θέση που του έχει δοθεί από το UCL.