Οι Γιατροί μας

Δρ. Δαρώμ Αλέξανδρος, Χειρουργός

Γενικός Χειρούργος

(+30) 210 3230000
info@orthobiotiki.com
Ο Αλέξανδρος Δαρώμ γεννήθηκε το 1966 στην Κωνσταντινούπολη.
Αποφοίτησε το 1981 από το Γυμνάσιο της  Μεγάλης του Γένους Πατριαρχικής Σχολής  και ακολούθως  το 1984 από το Ζωγράφειο Ελληνικό Λύκειο Αρρένων της Κωνσταντινουπόλεως.
Φοίτησε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Ιασίου (1988 – 1994) και ειδικεύτηκε στην γενική χειρουργική στο Γ.Π.Ν. Ιπποκράτειο – Αθηνών υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Ανδρουλάκη ενώ το 2002 απόκτησε τον τίτλο της αυτής ιατρικής ειδικότητας (χειρουργικής τέχνης).
Εξειδικεύτηκε σε διάφορα κέντρα της Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό με κύριο αντικείμενο την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (λαπαροσκοπική - ρομποτική χειρουργική).
Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε εγχειρίδια χειρουργικής, καθώς και σημαντικές δημοσιευμένες εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
Το 2013 απέκτησε τον ακαδημαϊκό τίτλο του διδάκτορα χειρουργικής πανεπιστήμιου Αθηνών.
Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρείες όπως : Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Τραύματος, Ελληνική και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Τραύματος.
Το ιδιαίτερο του γνωστικό αντικείμενο είναι, η χειρουργική Θυρεοεϊδούς, η λαπαροσκοπική/ρομποτική χειρουργική και η χειρουργική ογκολογία.
Υπηρέτησε ως ειδικευμένος χειρουργός σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ από 01.01.2003 έως και σήμερα εξασκεί την χειρουργική ειδικότητα στην Αθήνα, στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, από τη θέση του Διευθυντή στον Χειρουργικό Τομέα έχοντας πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιτυχημένες επεμβάσεις.