Οι Γιατροί μας

Δρ. Δαρλής Νικόλαος

Ορθοπαιδικός ΧειρούργοςΧειρουργική Ώμου, Αγκώνα, Άκρας Χειρός, Αθλητικές Κακώσεις Άνω Άκρου.

Ο Κος Δαρλής καλύπτει όλο το εύρος των παθήσεων του Άνω Άκρου τόσο στους τραυματισμούς όσο και στις χρόνιες παθήσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται κατάγματα και εξαρθρήματα, συνδεσμικές κακώσεις, σύνδρομα υπέρχρησης, πιέσεις νεύρων και αρθρίτιδες. Εξειδικεύεται στην Αρθροσκοπική Χειρουργική, τις Ολικές Αρθροπλαστικές και την Επανορθωτική Μικροχειρουργική (με χρήση χειρουργικού μικροσκοπίου). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει στην αρθροσκοπική χειρουργική του καρπού και των μικρών αρθρώσεων του χεριού.

Γεννήθηκε στη Λέσβο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου και αναγορεύθηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής.
Μετεκπαιδεύτηκε επί διετία στις Η.Π.Α. (Allegheny General Hospital, Drexel University, Pittsburgh, PA) στη χειρουργική του ώμου, του αγκώνα και της άκρας χειρός και την επανορθωτική μικροχειρουργική, αποκτώντας εκτεταμένη χειρουργική εμπειρία.
Το ιδιαίτερο επιστημονικό του ενδιαφέρον είναι η αρθροσκοπική χειρουργική του άνω άκρου (ώμου, αγκώνα και άκρας χειρός) και οι ολικές αρθροπλαστικές, καθώς και οι εφαρμογές των υπερήχων. Το πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει περί τις 45 δημοσιευμένες εργασίες και περιλήψεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 10 κεφάλαια βιβλίων και άνω των 100 παρουσιάσεων σε συνέδρια, εκ των οποίων άνω των 60 σε διεθνή συνέδρια.

Είναι ενεργό μέλος όλων των ελληνικών επιστημονικών εταιρειών της ειδικότητάς του καθώς επίσης και διακεκριμένων αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών (AAOS, ASSH, ESSKA, GMC, GEAP/EWAS). Είναι μόλις ο τρίτος Έλληνας μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής του Χεριού (American Society for Surgery of the Hand) και ο πρώτος Έλληνας μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης του Καρπού (European Wrist Arthroscopy Society)

Προϋπηρεσία

2013 - Σήμερα: Ορθοπαιδικός Χειρουργός/ Χειρουργός Άνω Άκρου. Κλινική Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής Νοσοκομείου Metropolitan.

9/ 2005 - 2013: Ορθοπαιδικός Χειρουργός/ Χειρουργός Άνω Άκρου. Συνεργάτης στα Νοσοκομεία Metropolitan & Βιοκλινική (Αθήνα /Πειραιάς), Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΠΠΥ.

2004- 2005: Έμμισθη Θέση ως Fellow, Upper Extremity Surgery and Microsurgery, Allegheny General Hospital, Drexel University, Pittsburg, PA, USA (Καθ. D.G. Sotereanos).
Clinical and Research fellowship μετά από απόκτηση Η1Β visa ως διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας (internationally renowned scientist) και ειδικής άδειας (institutional license) από το Pennsylvania Medical Board. Εξειδίκευση στην χειρουργική ώμου, αγκώνα και άκρας χειρός και μικροχειρουργική με πλήρη χειρουργική & κλινική δραστηριότητα.

2/2003: Μετεκπαίδευση στο τμήμα του Τραύματος Ενηλίκων και Παίδων, University of Southern California, Keck School of Medicine, LA County+USC Medical Center, Los Angeles, CA, USA.

Εκπαίδευση

1998 - 2003: Ειδικευόμενος στην Ορθοπαιδική, Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική Ιωαννίνων (Kαθ. Π.Ν. Σουκάκος, Καθ. Α.Ε. Μπερής, Καθ. Θ.Α. Ξενάκης).

1999 - 2003: Διδακτορική διατριβή με τίτλο «Δευτεροπαθής ανακατασκευή καμπτήρων τενόντων στη ζώνη ΙΙ της άκρας χειρός με την χρήση ράβδου σιλικόνης και την τεχνική Paneva», αποδεκτή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βαθμό «’Αριστα»

1987 - 1994: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ιατρικής, Πτυχίο Ιατρικής.

2004: Υποτροφία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "Ιωάννης Αγνάντης".

2004: Υποτροφία Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας για μετεκπαίδευση στο εξωτερικό.

2005: Εκπαιδευτική επιχορήγηση (grant) $6000, DePuy- Mitek Inc. Norwood, MA, USA “Εφαρμογές ραδιοσυχνοτήτων στην αρθροσκόπηση του καρπού“.

Ενδιαφέροντα

Ο Κος Δαρλής εξειδικεύεται στην αρθροσκοπική χειρουργική του καρπού, μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο για την διάγνωση και την θεραπεία παθήσεων του καρπού. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών για το θέμα αυτό και ειναι ο πρώτος Έλληνας μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκοπικής χειρουργικής του Καρπού (GEAP/EWAS). Προσκαλείται συχνά να δώσει διαλέξεις επί του θέματος σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ο Κος Δαρλής ήταν ο πρώτος που πραγματοποίησε αρθροσκοπική συρραφή του τριγώνου ινοχόνδρινου συμπλέγματος (TFCC) στην Ελλάδα. Η εμπειρία του καθώς και ο σύγχρονος εξοπλισμός του νοσοκομείου Metropolitan του επιτρέπουν να αντιμετωπίσει και τα πιο σύνθετα προβλήματα του καρπού.

Τομέας ιδιαίτερου ενδιαφέροντός του είναι και οι διαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές των υψίσυχνων υπερήχων στο μυοσκελετικό. Εκτός των άλλων οι υπέρηχοι επιτρέπουν την διενέργεια εγχύσεων (κορτιζόνης, υαλουρονικού οξέως, συμπυκνωμένων αιμοπεταλίων (PRP) και βλαστοκυττάρων) με εξαιρετική ακρίβεια.

Ο Κος Δαρλής είναι Ιατρός Ομάδων του αθλητικoύ σωματείου " Ίκαρος" Νέας Σμύρνης.