Βιοπανομοιότυπες Ορμόνες

Η ζωή μπορεί να μην αρχίζει στα 50 αλλά αν με το μυαλό μας και την πειθαρχία μας, την "στηρίξουμε",  μας περιμένουν υπέροχα χρόνια απαλλαγμένα από ανώφελα "πρέπει" και γεμάτα από την σοφία των εμπειριών μας.

Πριν από 30 χρόνια υπήρχε το τεράστιο ταμπού και οι φόβοι της χρήσης των τότε ορμονών από τις γυναίκες που έμπαιναν στην εμμηνόπαυση λόγω των πολλών επιπλοκών τους. Σήμερα η επιστήμη προχώρησε στην χρήση των βίο-πανομοιότυπων δηλαδή "φυσικών" ορμονών που διαθέτουν ταυτόσημη σύνθεση με αυτήν του γυναικείου οργανισμού και ξαναδίνουν σε κάθε γυναίκα την χαρά της ζωής με υγεία και σφρίγος στην ωριμότητα.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τις βίο-πανομοιότυπες ορμόνες;

  1. 1. Oι βιο-πανομοιότυπες ορμόνες έχουν την ίδια χημική σύσταση με αυτή του ανθρώπινου σώματος, επομένως τις αναγνωρίζει σαν δικές του και λειτουργεί ομαλά ξανά.

  2. 2. Αναπαράγουν πιστά την λειτουργία των ορμονών που είχαμε μέχρι να φτάσουμε στην κλιμακτήριο και βρίσκονταν ως τότε μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

  3. 3. Οι βίο-πανομοιότυπες είναι οι "γνωστές" μας οιστρόνη Ε1 , οιστραδιόλη Ε2,οιστριόλη Ε3 διϋδροεπιανδροστερόνη DHEA , προγεστερόνη ,τεστοστερόνη & πρεγνενολόνη που σε συνεργασία με τούς ειδικούς δίνονται στην κάθε γυναίκα στην δοσολογία και ποσότητα που χρειάζεται η απαιτούν οι ανάγκες της.

  4. 4. Χορηγούνται ως θεραπεία υποκατάστασης των ορμονών που "χάνει" η γυναίκα μετά τα 50 αφού ελεγχθεί το ιατρικό ιστορικό της αλλά και της οικογενείας της.

  5. 5. Είναι απαραίτητη η  παρακολούθηση και οι προσαρμογές στην χορήγηση των βιο-πανομοιότυπων ορμονών για αρίστη προσαρμογή.Πότε χορηγούνται οι βίο-πανομοιότυπες ορμόνες; Σε ποια συμπτώματα;

Σε έντονες εξάψεις, εφιδρώσεις ψυχική ένταση κολπική ατροφία, δυσπαρευνία θόλωση μυαλού(brain fog)  αύξηση βάρους κυρίως στην κοιλιά και μέση.
 
Που κάνουν καλό οι βίο-πανομοιότυπες ορμόνες;

Παρεμποδίζουν τον καρκίνο του εντέρου, τα κατάγματα αυξάνουν την λίμπιντο, επαναφέρουν την ενέργεια βελτιώνουν την μνήμη αυξάνουν τον μεταβολισμό αυξάνουν το κολλαγόνο του δέρματος με αποτέλεσμα να βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος δυναμώνουν την καρδιά, τα οστά και την διάθεση.

Είναι επικίνδυνες οι βίο-πανομοιότυπες όπως οι "παλιές ορμόνες";

Όχι γιατί δεν είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΈΣ με αυτές που παράγει το σώμα μας και επιπλέον δημιουργούνται με συστατικά tailor made ακριβώς πάνω στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε γυναίκας -Δεν μεταβολίζονται στο ήπαρ και δεν διεγείρουν τα κύτταρα του μαζικού αδένα του μαστού.

Είναι καινούργιες οι βίο-πανομοιότυπες;

20 χρόνια εφαρμογής τους σε χιλιάδες γυναίκες δεν θα τις χαρακτήριζε κάποιος καινούριες. Αντίθετα η εμπειρία απέδειξε την υπεροχή τους έναντι άλλων σκευασμάτων ανακούφισης των εμμηνοπαυσιακών γυναικών.

Ποια βήματα απαιτούνται για την έναρξη της θεραπείας μας;

Μία απλή εξέταση αίματος για να γνωρίζουμε τα επίπεδα των ορμονών μας και να συνταγογραφηθεί η ακριβής δοσολογία.

Τι πρέπει να κάνουμε μετά την θεραπεία;

Είναι απαραίτητη η στενή παρακολούθηση από τον γιατρό μας ή τον προσωπικό ιατρό και οι προσαρμογές στην χορήγηση των βίο-πανομοιότυπων ορμονών έως ότου αποκατασταθεί η ισορροπία συνήθως κάθε 6 μήνες.

 

Αρκούν όλα τα παραπάνω;

Όχι ! Θα χρειασθεί να διατρεφόμαστε υγιεινά, να λαμβάνουμε τακτικά τις  βιταμίνες μας για την αντιγήρανση ,να ασκούμαστε αλλά και γενικότερα να υιοθετούμε μία στάση πιο κοντά στην αγάπη για το δώρο που λέγεται ζωή και ισορροπία.

Σε τι μορφή προμηθευόμαστε τις βιο-πανομοιότυπες;

Σε μορφή κρέμας με την οποία επαλείφουμε την επιδερμίδα μας ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών - Οι επιστήμονες της Ορθοβιοτικής έχουν προχωρήσει στην παρασκευή αρκετών διαφορετικών κρεμών λόγω της πληθώρας των ιδιαιτεροτήτων των οργανισμών των γυναικών που παρακολουθούνται από τους γιατρούς μας .

Με τις βιο-πανομοιότυπες γυρίζουμε πίσω τον χρόνο;

Ας βάλουμε καλά στο νου μας ότι κάθε γυναίκα μπορεί να ανατρέψει τις επιπτώσεις από την εποχή της .... κρίσης με την ορθή κρίση για το ποιος είναι μαζί της σύμμαχος στο δρόμο για το δεύτερο και καλύτερο μέρος της ζωής της.

Ποιες βίο-πανομοιότυπες ορμόνες χρησιμοποιούμε τώρα για αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης  και των  μελλοντικών συνεπειών του  μηχανισμού γήρανσης.

Επειδή απεδείχθη ότι οι παρενέργειες που περιγράφηκαν στην μελέτη του 2004 κατά την θεραπεία υποκατάστασης οφείλονταν στο συνδυασμό premarin (ούρα εγκύου φοράδας) και progestin(χημική προγεστερόνη) Το premarin αντικαταστάθηκε από το Biest που είναι συνδυασμός κατά 80% Ε3(οιστριόλη και το υπόλοιπο Ε2(17b οιστραδιόλη η φυσική μορφή) σε μορφή gel κατασκευασμένα από φυτική προέλευση πανομοιότυπα με τις αντίστοιχες της γυναίκας  το δε χημικό progestin αντικαταστάθηκε από την εντελώς φυσική προγεστερόνη(micronized) με αυτό το τρόπο η υποκατάσταση εάν γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση και για 5-10  μηδενίζεται  οποιαδήποτε παρενέργεια. Εάν παρόλα αυτά θέλει να συνεχίσει και μετά τα 5-10 χρόνια ένα ειδικό τεστ στα ούρα μπορεί να μας εξασφαλίσει 100%.


Συνεργασίες


Η Ορθοβιοτική, ένα από τα Μοναδικά Πρότυπα Πολυιατρεία Προληπτικής και Αναγεννητικής ιατρικής με ηγετικό ρόλο στον κλάδο της...
Περισσότερα


Ακολουθήστε μας