Βάζουμε χρώμα στη διατροφή μας

29 Αυγούστου 2016 | 0

Διαλέγουμε χρωματιστά λαχανικά και φρούτα για όλα μας τα γεύματα, γιατί:


1.      Έχετε δοκιμάσει πολλές μεθόδους για να χάσετε βάρος όπως είναι να μετράτε τις θερμίδες που καταναλώνετε ή και να ζυγίζετε το φαγητό σας. Αυτό που έχετε σίγουρα παρατηρήσει είναι πως τα υγιεινά φαγητά έχουν χρώμα! Σκεφτείτε το: το άγριο μαύρο ρύζι είναι πιο υγιεινό από το λευκό, οι πορτοκαλί γλυκοπατάτες είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά που οι απλές πατάτες δεν έχουν, το σπανάκι με το πράσινο του χρώμα είναι καλύτερο από το icebergπου είναι σχεδόν λευκό. Όταν επιλέγετε τα χρωματιστά φαγητά τότε συνήθως κάνετε υγιεινές επιλογές!


2.      Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στερούμαστε απόλυτα τις αγαπημένες μας λιχουδιές αλλά η αλήθεια είναι πως το στομάχι μας όπως και το πιάτο μας δεν έχει χώρο για τα πάντα. Όταν προσθέτουμε παραπάνω χρώμα στο πιάτο μας τότε μένει λιγότερος χώρος για άλλα φαγητά που ίσως να μην είναι τόσο καλά για τον οργανισμό μας.


3.      Αν βαριέστε να διαβάσετε ποιες τροφές είναι υψηλές σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά απλά διαλέξτε τα πιο χρωματιστά και προσθέστε τα στην διατροφή σας. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος όταν τρώτε από όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου!