Ας θυμηθούμε ότι το λίπος δημιουργεί νέο λίπος κάθε μέρα.

05 Ιανουαρίου 2016 | 0

Προσοχή Αγαπητοί φίλοι τώρα που οι εορτές και διακοπές είναι παρελθόν.

Ας θυμηθούμε ότι το λίπος δημιουργεί νέο λίπος κάθε μέρα. Δεν  πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι σχεδόν αδύνατον να περάσουμε 90 χρόνια ζωής ενώ είμαστε υπέρβαροι.

Οι τελευταίες εργασίες έδειξαν ότι όσα περισσότερα κιλά έχουμε τόσο οι πιθανότητες να ζήσουμε περισσότερο λιγοστεύουν. Τα λιποκύτταρα αποτελούν μέρος  του λεγόμενου λίπος σώματος και ο ρόλος τους είναι να αποθηκεύουν ενέργεια σε περίπτωση που χρειασθεί. Η αποθήκευση αυτή του λίπους στα λιποκύτταρα έχει ένα όριο. 

Φτάνοντας στο κριτικό επίπεδο που δεν μπορεί να αποθηκεύσει άλλο λίπος και αυτό καθορίζεται γονιδιακά, το κύτταρο αρχίζει και παράγει και αρχίζει να παράγει φλεγμονώδεις πρωτεΐνες οι οποίες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν νέο λιποκύτταρο και η διεργασία αυτή συνεχίζεται και έτσι αυξάνεται το λίπος του σώματος. 

Το λίπος λοιπόν φέρνει άλλο λίπος δημιουργούνται δηλαδή και άλλα λιποκύτταρα που ζουν για δεκαετίες όταν σχηματισθούν. Δεν πρέπει λοιπόν να επιτρέψουμε να γίνονται νέα λιποκύτταρα. Είμαστε σε θέση να χάσουμε βάρος εάν αδειάσουμε τα λιποκύτταρα, εάν ελαττώσουμε τον όγκο του αλλά ο αριθμός τους παραμένει σταθερός. Επομένως εάν δεν κάνουμε σωστή διατροφή αυτά ξαναγεμίζουν και πάλι από την αρχή.


Επομένως ο σωστός τρόπος να χάσουμε βάρος και να ελαττώσουμε το λίπος στα λιποκύτταρα είναι να σταματήσουμε την παραγωγή φλεγμονής από τα λιποκκύτταρα δημιουργώντας καταστάσεις αντίστασης στην ινσουλίνη, λιγότερους υδατάνθρακες λοιπόν καλύτερης ποιότητάς καλά λιπαρά (ψάρια ξηροί καρποί) άσκηση αερόβιου χαρακτήρα βασιζόμενη στα πόδια (κυλιόμενος τάπητας ποδήλατο τρέξιμο …..χορός) με σκοπό να διοχετεύσουμε περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρα μας.