Αναγεννητική Ιατρική

Σκοπός μας η καλύτερη δυνατή Υγεία, η μακροβιότητα αλλά και η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής. 

Στόχος μας η αλλαγή της αντίληψης που έχουμε για το γήρας καθώς και η αντιμετώπιση των συνεπειών του.  

Αναλύουμε τον τρόπο που επέρχεται η φθορά στον οργανισμό ώστε να σας προσφέρουμε την προσωπική σας συνταγή για να διατηρήσετε την ευεξία και την πνευματική διαύγεια ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Επιθυμούμε για εσάς να διατηρήσετε τη ζωντάνια, την αισιοδοξία, ένα υγιές σώμα και ένα μυαλό διαυγές και μόνιμα σε εγρήγορση.  

Η Προληπτική και Αναμορφωτική Ιατρική αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας της ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗΣ. Με προσυμπτωματικούς ελέγχους, με εξέταση των αγγείων και με την αξιολόγηση του ρυθμού της κυτταρικής γήρανσης και εκφύλισής των κυττάρων, χορηγούνται κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής που οδηγούν στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ταυτόχρονα, με τις απαραίτητες εξετάσεις καθορίζεται και η βιολογική ηλικία των οργάνων ώστε να καθυστερήσουμε ή και να ανατρέψουμε την εμφάνιση συμπτωμάτων γήρανσης. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι το προσδόκιμο όριο της ζωής έχει αυξηθεί. Το σώμα μας, η πιο καλοσχεδιασμένη μηχανή δε θέλουμε να έχει φθορές και για αυτό, στόχος μας στην ΟΡΘΟΒΙOΤΙΚΗ, είναι τις προλάβουμε. Άλλωστε, κανείς δε θέλει το γήρας και οι συνέπειές του να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Έτσι η Προληπτική Ιατρική και η Ιατρική Αναμόρφωσης, αποτελούν την εξειδίκευση της ΟΡΘΟΒΙOΤΙΚΗΣ διαθέτοντας μια σειρά από Έξυπνες Εξετάσεις.
Βιοπανομοιότυπες ορμόνες 

Οι βιοπανομοιότυπες ορμόνες έχουν την ίδια χημική δομή με τις ορμόνες που φτιάχνονται απ’ το ανθρώπινο σώμα. Ο όρος "βιοπανομοιότυπος" δεν υποδηλώνει την προέλευση της ορμόνης, αλλά αναφέρεται περισσότερο στη χημική της δομή. Οι ορμόνες αυτές αναπαράγουν πιστά τη λειτουργία των ορμονών που είχαν παραχθεί φυσικά και βρίσκονταν στο ανθρώπινο σώμα και η χημική τους δομή πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με τη δομή των πρωτότυπων ορμονών.  

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των ορμονών που είναι φυσικές για τον άνθρωπο (βιοπανομοιότυπες) και τα μη-βιοπανομοιότυπα – ζωικά παρασκευάσματα (συμπεριλαμβανομένων και των παρασκευασμάτων αλόγου). Αυτές οι δομικές διαφορές μπορεί να ευθύνονται για τις παρενέργειες που παρουσιάζονται όταν χρησιμοποιούνται μη-βιοπανομοιότυπες ορμόνες στη θεραπεία υποκατάστασης ορμονών.  

Στις βιοπανομοιότυπες ορμόνες συμπεριλαμβάνονται η οιστρόνη (Ε1), η οιστραδιόλη (Ε2), η οιστριόλη (Ε3), η προγεστερόνη, η τεστοστερόνη, η διϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA) κι η πρεγνενολόνη. Οι ειδικοί μας συνεργάζονται με τους ασθενείς για να τους παρέχουν μια προσαρμοσμένη θεραπεία υποκατάστασης ορμονών με βιοπανομοιότυπες ορμόνες, προσφέροντάς τους έτσι τις απαραίτητες ορμόνες στην κατάλληλη ποσότητα και δοσολογία ώστε να καλυφθούν οι ειδικές ανάγκες κάθε γυναίκας. 

Η θεραπεία υποκατάστασης ορμονών ξεκινάει, αφού πρώτα ελεγχθεί το ιατρικό ιστορικό της γυναίκας. Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και θα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο στη θεραπεία. Η στενή παρακολούθηση και οι προσαρμογές στη δοσολογία των φαρμάκων είναι ουσιαστικής σημασίας. Η υποκατάσταση ορμονών είναι μία εγκεκριμένη θεραπεία που αποσκοπεί στην ανακούφιση μέτριων έως και σοβαρών συμπτωμάτων που προκύπτουν κατά την εμμηνόπαυση (πχ. Εξάψεις, κολπική ατροφία, αϋπνία). 

Υπάρχουν πλέον πολλές δημοσιευμένες έρευνες που αποδεικνύουν τα ευεργετικά οφέλη καθώς και την ασφάλεια των  θεραπειών υποκατάστασης με φυσικές βιοπανομοιότυπες ορμόνες.


Εμμηνόπαυση 

Καθώς οι γυναίκες πλησιάζουν προς το τέλος των 40 και τις αρχές των 50 ετών, η εμμηνόπαυση μπορεί να αποτελέσει ένα ζωτικό θέμα υγείας. Η εμμηνόπαυση σημαίνει την τελευταία εμμηνορροϊκή περίοδο. 

Τα συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης, της περιόδου πριν την εμμηνόπαυση μπορούν να ξεκινήσουν ακόμα κι απ’ την ηλικία των 35 ετών.
Ορισμένα από τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι:  

•  Εξάψεις / Εφίδρωση κατά τη νύχτα 
•  Κολπική ξηρότητα 
•  Αλλαγές στη διάθεση 
•  Απώλεια της οστικής μάζας 

Όταν ξεκινά η περιεμμηνόπαυση, οι ωοθήκες μειώνουν την παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης προκαλώντας ανωμαλίες στον εμμηνορροϊκό κύκλο. Στο τέλος η ωορρηξία κι η εμμηνόρροια σταματούν και η παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης μειώνεται δραματικά. Με την είσοδο σ’ αυτή τη μετάβαση της ζωής, η θεραπεία μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Στις επιλογές μπορούν να συμπεριλαμβάνονται η ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση, η χρήση βοτάνων και πιθανόν η θεραπεία υποκατάστασης ορμονών με βιοπανομοιότυπες ορμόνες. 


Ανδρόπαυση 

Η ανδρόπαυση ή αλλιώς η "Αρσενική Εμμηνόπαυση" είναι η παρακμή της λειτουργίας των αρσενικών ορμονών, η οποία επηρεάζει τελικά όλους τους άνδρες. Οι αλλαγές αρχίζουν συνήθως μετά την ηλικία των 40, ωστόσο κι οι άνδρες μπορεί να αντιμετωπίσουν ορμονικές αλλαγές νωρίτερα. Οι αρσενικές ορμόνες ονομάζονται ανδρογόνα και συμπεριλαμβάνουν την πιο κυρίαρχη ορμόνη, την τεστοστερόνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δομή όλων των πρωτεϊνών του σώματος. Ορισμένα απ’ τα συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι άνδρες καθώς περνούν την ανδρόπαυση περιλαμβάνουν:  

•  Μείωση της σεξουαλικής λειτουργίας
•  Μείωση της μυϊκής δύναμης 
•  Απώλεια της οστικής μάζας 
•  Γήρανση του προσώπου και του λαιμού 
•  Απώλεια τριχών στα χέρια και τα πόδια 
•  Επιπτώσεις στο κυκλοφορικό σύστημα 

Η θεραπεία της ανδρόπαυσης μπορεί να ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορεί να περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα γυμναστικής, υγιεινή διατροφή, συμπληρώματα διατροφής και η θεραπεία υποκατάστασης ορμονών με βιοπανομοιότυπες ορμόνες. 


Οιστρογόνα 

Τα οιστρογόνα αναφέρονται σε μία ομάδα από παρόμοιες ορμόνες που παράγονται στο σώμα. Οι τρεις κυριότερες είναι η οιστρόνη, η οιστραδιόλη και η οιστριόλη. Η οιστραδιόλη παράγεται κυρίως απ’ τις ωοθήκες, η οιστρόνη είναι η πιο επικρατούσα μετά την εμμηνόπαυση, ενώ η οιστριόλη παράγεται σε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είναι επίσης το βασικό οιστρογόνο που απαντάται στις νεαρές γυναίκες.

Τα οιστρογόνα βοηθούν στην ανακούφιση των εξάψεων καθώς και το ουροποιητικό σύστημα, το στήθος, το δέρμα και τα αιμοφόρα αγγεία και διατηρούν τη μήτρα τονωμένη και εύκαμπτη. Τα οιστρογόνα μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης, ελαττώνοντας τα ποσοστά απώλειας της οστικής μάζας. 


Προγεστερόνη 

Η προγεστερόνη παράγεται πρωτίστως από το ωχρό σωμάτιο στην ωοθήκη, ακριβώς πριν και μετά την ωορρηξία. Παράγεται επίσης σε μεγάλες ποσότητες από τον πλακούντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και σε μικρές ποσότητες απ’ τα επινεφρίδια. Η προγεστερόνη μπορεί να ενισχύσει τη δραστηριότητα των οιστρογόνων, ενώ παράλληλα μετριάζει τα συμπτώματα του πλεονάσματος οιστρογόνων όπως η κατακράτηση υγρών, η συσσώρευση λίπους, η αιμορραγία μήτρας και οι αλλαγές διάθεσης. Η προγεστερόνη συμβάλλει στην προώθηση της δραστηριότητας του θυρεοειδούς και μπορεί επίσης να τονώσει τα κύτταρα (οστεοβλάστες) που είναι απαραίτητα για τα οστά. 


Τεστοστερόνη 

Η τεστοστερόνη στους άνδρες παράγεται κυρίως απ’ τους όρχεις και σε μικρότερες ποσότητες απ’ τα επινεφρίδια. Στις γυναίκες, η τεστοστερόνη παράγεται και στις ωοθήκες και στα επινεφρίδια. Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, η τεστοστερόνη μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την αύξηση της σεξουαλικής ορμής, της ενέργειας και της μυϊκής δύναμης. 

Δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις στο θέμα της εξισορρόπησης των ορμονών. Κάθε ασθενής πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μονάδα. Έχουμε περάσει πάνω από 8 χρόνια πρακτικής και έρευνας για να αναπτύξουμε διαφορετικά πρωτόκολλα και θεραπείες, τα οποία χρησιμοποιούμε στην ιατρική κλινική μας. Η Θεραπεία Υποκατάστασης Ορμονών είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση. Χρειάζεται να μάθουμε τα αίτια και τη δράση των ορμονών, τη σχέση που έχουν όλες οι ορμόνες μεταξύ τους και αυτό που απεικονίζουν οι εργαστηριακές εξετάσεις. 

Οι ορμονικές ανισορροπίες δεν μπορούν να θεραπευτούν αποκλειστικά με ορμόνες. Τα βαρέα μέταλλα, η δίαιτα, τα συμπληρώματα και ένα λεπτομερέστατο ιστορικό ασθενούς είναι απαραίτητα για την αντιμετώπισή τους. 
Ζήστε τη ζωή σας! 

Ανακαλύψτε πώς ένα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας πρόγραμμα με βιοπανομοιότυπες ορμόνες, βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής σας, να σας θεραπεύσει ή να σας προστατεύσει από ασθένειες.   


Η φυσική εναλλακτική πρόταση.  

Καθώς μεγαλώνετε, το επίπεδο πολλών ορμονών στο σώμα σας αρχίζει να μειώνεται. Αυτή η διαδικασία, η οποία γενικώς ξεκινά περίπου στην ηλικία των 32 ετών, διαταράσσει την ισορροπία του σώματός σας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση σοβαρών παθήσεων και υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής σας. Οι παθήσεις αυτές περιλαμβάνουν τις ημικρανίες, την υψηλή χοληστερόλη, την εμμηνόπαυση, τη στυτική δυσλειτουργία και άλλα. 

Αυτά τα προβλήματα οδηγούν καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους στην κατανάλωση συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Πολλά από αυτά τα φάρμακα δεν αφορούν απαραίτητα την βαθύτερη αιτία αυτών των παθήσεων. Επιπλέον, οι πιθανές παρενέργειες συχνά είναι το ίδιο δυσάρεστες με την πάθηση που καταπολεμούν. 

Η μέθοδος που ακολουθούμε στην Ορθοβιοτική φτάνει στην καρδιά του προβλήματος και διορθώνει την έλλειψη της ισορροπίας, εξαφανίζοντας έτσι τα συμπτώματα και χαρίζοντάς σας υγεία.    


Απαλλαγείτε από τα φάρμακα.    

Στο εξειδικευμένο αυτό τμήμα  απορρίπτει το αποτυχημένο πρότυπο της θεραπείας με φάρμακα. Αντί να ξεγελάτε το σώμα σας με φάρμακα, εμείς το αποκαθιστούμε βελτιώνοντας το επίπεδο των ορμονών σας, επαναφέροντάς σας στην υγιή ισορροπία που απαιτείται για να ζείτε μια έντονη και γεμάτη δραστηριότητες ζωή.    


Όχι απλώς ορμόνες, αλλά οι σωστές ορμόνες.               

Η μέθοδος δεν χρησιμοποιεί ποτέ συνθετικές ορμόνες. Αντιθέτως, σας παρέχουμε βιοπανομοιότυπες ορμόνες, οι οποίες είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που το σώμα σας έχει πάψει να παράγει επαρκώς. Κάθε ορμόνη, συμπλήρωμα και βιταμίνη που σας συστήνουμε μπορεί να ωφελήσει το σώμα σας.      


Σωματική ισορροπία.  

Καθώς η μέθοδος αφορά την εξισορρόπηση ολόκληρου του σώματος, οι πελάτες μας διαπιστώνουν ότι τους ωφελεί ποικιλοτρόπως. Η μέθοδος μπορεί να σας ωφελήσει σε προβλήματα όπως η κόπωση, η κατάθλιψη, το άγχος, οι δερματικές παθήσεις και πολλά ακόμη.     


Θετικές παρενέργειες - Θεραπεύοντας ανθρώπους και όχι παθήσεις.
 
«Είναι θαύμα! Πλέον, ζω φυσιολογικά. Το κεφάλι μου είναι καθαρό, απολαμβάνω τα φαγητά που υποτίθεται ότι προκαλούσαν τις παθήσεις μου και η πίεσή μου είναι φυσιολογική. Έχασα βάρος, πολλές από τις αλλεργίες μου έχουν εξαφανιστεί και πάνω από όλα απολαμβάνω όμορφες στιγμές με την οικογένειά μου και τους φίλους μου, χωρίς να με απασχολούν οι ημικρανίες μου. Εντυπωσιάστηκα με το γεγονός ότι η μέθοδος προσαρμόστηκε στον οργανισμό μου. Καμία σχέση με τα φάρμακα που έπαιρνα παλαιότερα και ήταν τα ίδια για όλους.»    

Οι ανάγκες κάθε ανθρώπου για τη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας διαφέρουν. Η μέθοδος λαμβάνει υπόψη αυτές τις διαφορές και δημιουργεί προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε ασθενή, τα οποία διασφαλίζουν ότι κάθε ασθενής θα λαμβάνει τις σωστές ορμόνες και τα θρεπτικά στοιχεία, στη σωστή ποσότητα και την κατάλληλη στιγμή. Επιτέλους... βοήθεια διαρκείας για σημαντικά προβλήματα υγείας.   


Θεραπεία των ημικρανιών.     


Οι ημικρανίες προκύπτουν από πολλαπλή φυσιολογική ανισορροπία. Ως απάντηση σε αυτό, η μέθοδος βελτιστοποιεί πέντε φυσιολογικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας ανάμεσα στο συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα,  τον ορμονικό μεταβολισμό, τον μεταβολισμό της σεροτονίνης / μελατονίνης, την ισορροπία ασβεστίου ή μαγνησίου και τη βελτιστοποίηση του γαστρεντερικού συστήματος. Όταν αυτά τα συστήματα επανέλθουν στη φυσιολογική ισορροπία τους, δεν υπάρχει πλέον αιτία πρόκλησης ημικρανιών.   


Καταπολέμηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.  

Η εμμηνόπαυση προκύπτει από τα χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης και πολλών ακόμα οιστρογόνων. Και ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες πωλούν οιστρογόνα ζωικής προέλευσης και μοριακά τροποποιημένη προγεστερόνη, η μέθοδος DZugan περιλαμβάνει βιοπανομοιότυπες ορμόνες και άλλα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία ο οργανισμός μπορεί να επεξεργαστεί εύκολα και χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Το αποτέλεσμα; Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης εξαφανίζονται και ζείτε και πάλι μια φυσιολογική ζωή.  


Καταπολεμήστε τη στυτική δυσλειτουργία σας.    

Η φυσιολογική στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προέρχεται από χαμηλή τεστοστερόνη και έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στο συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Αποκαθιστώντας την φυσιολογική ισορροπία με τις σωστές ορμόνες, βιταμίνες και συμπληρώματα, ανακουφίζει από προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.   


5 εύκολα βήματα προς την υγεία 


1. Λήψη ιατρικού ιστορικού.

Η λήψη ιατρικού ιστορικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή αξιολόγηση και πορεία της υγείας σας. Για τον λόγο αυτό, σας παρέχουμε ένα ειδικά διαμορφωμένο έντυπο που καλείστε να συμπληρώσετε, απαντώντας  σε ερωτήσεις αναφορικά με το συνολικό ιστορικό της υγείας σας, καθώς και κάνοντας μια απλή περιγραφή της πάθησης από την οποία θέλετε να απαλλαγείτε. 


2. Προβείτε σε εξετάσεις αίματος

Προκειμένου να διαπιστώσουμε τα επίπεδα των ορμονών και των θρεπτικών στοιχείων στον οργανισμό σας και να μπορέσουμε με την χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας να τα φέρουμε σε ισορροπία. Οι εξετάσεις σας δίνεται η δυνατότητα να γίνουν στο εργαστήριο μας. 


3. Παραλαβή αποτελεσμάτων

Η επιστημονική ομάδα της Ορθοβιοτικής , αναλύει τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας ,όπως και το ιατρικό ιστορικό σας και δημιουργεί ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες .Το πρόγραμμα αυτό συνήθως περιλαμβάνει βιοπανομοιότυπες ορμόνες, συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες και χορηγείτε από έναν γιατρό που συμμετέχει στην μέθοδο με δυνατότητα παρουσίας του γιατρού που σας παρακολουθεί. 


4. Λήψη θεραπείας

Η θεραπεία σας ,υπάρχει δυνατότητα να παραδοθεί στην προσωπική σας κατοικία, συμπεριλαμβανόμενων των ανάλογων επεξηγηματικών οδηγιών δοσολογίας. Σε σύντομο  χρονικό διάστημα από την έναρξη λήψης της θεραπείας, θα αρχίσετε να νιώθετε την θετική επίδραση της στον οργανισμό σας. Ανάλογα με την εξέλιξη της  πορείας της υγείας σας ,υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης του προγράμματος σας, έτσι ώστε να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα.


5.  Κοντά στον ασθενή.

Με τη μέθοδο που αναπτύσσουμε στην Ορθοβιοτική, στοχεύουμε στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων που θα καταρρίψουν το χάσμα ανάμεσα σε γιατρό και ασθενή.Οι ιατρικοί συντονιστές μας και το προσωπικό της εξυπηρέτησης πελατών είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου. 

Ενδεικτικά, μερικά οφέλη της μεθόδου: 

•  καλύτερος και πιο ποιοτικός ύπνος
•  αυξημένα επίπεδα λίμπιντου
•  περισσότερη ενέργεια
•  βελτιωμένη μνήμη
•  αυξημένη συγκέντρωση
•  ανακούφιση από τους πόνους των αρθρώσεων
•  μεγαλύτερη αντοχή
•  απαλότερο δέρμα

Μην περιμένετε, λοιπόν, ούτε μία μέρα για να φέρετε τον οργανισμό σας και πάλι σε ισορροπία!