Άφθονη ζωή πέρα από τα 100

22 Απριλίου 2016 | 0

Πώς συνδέονται το αντιστρες, τα ψάρια, το αρνάκι και το κόκκινο κρασί με έναν άδειο τάφο και την άφθονη ζωή πέρα από τα 100?

Ενόψει του φετινού Πάσχα θα άξιζε να δούμε το πώς επαληθεύεται η Βίβλος όσον αφορά την ευεργετικότητα συγκεκριμένων τροφών που ευλόγησε ο Θεός και πως συμβολίζουν ποικιλοτρόπως τον Ιησού Χριστό αλλά και τη σταυρική θυσία του.

Ας αρχίσουμε με τα ψάρια. Ως γνωστόν, ο Ιησούς αφότου αναστήθηκε εμφανίστηκε σε παραλία έχοντας ετοιμάσει ψάρια στα κάρβουνα που συνέφαγε με τους μαθητές του, τους οποίους εξάλλου είχε χαρακτηρίσει ψαράδες ανθρώπων. Επίσης έκανε το θαύμα του πολλαπλασιασμού των λίγων ψαριών και ψωμιών όταν το πλήθος που τον παρακολουθούσε δεν είχε τίποτε να φάει και ο Ιησούς τους σπλαχνίστηκε. Μετά την ανάσταση, οι χριστιανοί χρησιμοποιούσαν το σχήμα του ψαριού και τον κωδικό «ΙΧΘΥΣ» ως αρκτικόλεξο για το «Ιησούς Χριστός, Θεού Υιός Σωτήρ».  

Πώς ωφελούν τα ψάρια την υγεία; Τον Απρίλιο 2005, ένα ιατρικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο περιοδικό Archives of Internal Medicine αποκάλυψε συνταρακτικά νέα ευρήματα σχετικά με τη φύση της καρδιοπάθειας. Η μελέτη αυτή αποτελούσε μια συστηματική ανασκόπηση για την επίδραση διαφόρων λιπιδαιμικών (που μειώνουν τα λιπίδια στο αίμα) ουσιών επί της καρδιοπάθειας, συνδυάζοντας τα δεδομένα από 97 μεμονωμένες κλινικές δοκιμές και συγκρίνοντας τις μειώσεις στα ποσοστά θανάτων από διάφορες παρεμβάσεις αντιμετώπισης της υπερχοληστερολαιμίας (υψηλής χοληστερίνης στο αίμα). 

Συγκρίθηκαν δεδομένα θνησιμότητας 137.000 ασθενών από έξι τύπους παρεμβάσεων –συμπεριλαμβανόμενων των φαρμάκων μείωσης της χοληστερόλης, των ουσιών που δεσμεύουν τη χοληστερόλη, της νιασίνης σε υψηλές δόσεις, του ιχθυελαίου, και της διατροφικής αλλαγής- με δεδομένα από 139.000 ανθρώπους που δεν υποβλήθηκαν σε καμία παρέμβαση (ομάδες ελέγχου). Οι ερευνητές βρήκαν -με διαφορά- ότι το μεγαλύτερο όφελος απέρρεε από το ιχθυέλαιο, που πρόσφερε μια αξιοσημείωτη 23% ελάττωση του συνολικού κινδύνου για θάνατο από όλες τις αιτίες.

Αντιθέτως, το εκλεκτό όπλο της συμβατικής ιατρικής -οι στατίνες- πρόσφεραν μόνο 13% ελάττωση του κινδύνου. Όταν εξετάστηκε μόνο ο κίνδυνος για θάνατο από καρδιοπάθεια, το ιχθυέλαιο ελάττωνε τη θνητότητα κατά 32% συγκριτικά με μόνο 22% από τις στατίνες. Ακόμη πιο αξιοσημείωτο, το ιχθυέλαιο πρόσφερε αυτήν την εξαιρετική προστασία ενώ επιδείκνυε τη λιγότερη ικανότητα από όλες τις μορφές παρέμβασης στο να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης!  

Δεύτερον, το αρνάκι. Ως γνωστόν, ο Ιησούς είναι ο αμνός του Θεού, το αρνίο το «εσφαγμένο προ καταβολής κόσμου». Το αίμα από το αρνάκι διατάχθηκαν να βάλουν σε σχήμα σταυρού στους παραστάτες του σπιτιού τους οι Ισραηλίτες πριν την έξοδό τους από την Αίγυπτο. Αρνί παραγγελόταν συχνά από το Θεό να προσφέρεται ως εξιλαστήρια θυσία. 

 Σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι πρέπει να το αποφεύγετε επειδή έχει κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη. Ζείτε ένα μεγάλο παχύ ψέμα! Το λίπος μιας μπριζόλας έχει 49% μονοακόρεστα λιπαρά τύπου ελαιολάδου, 47% κορεσμένα και 4% πολυακόρεστα. Από όλα αυτά, το 97% των λιπαρών αφήνουν σταθερή ή μειώνουν την ολική χοληστερόλη στο αίμα ενώ ανεβάζουν το προστατευτικό κλάσμα της (HDL), και μόλις το 3% των λιπαρών της μπριζόλας αυξάνουν την ολική χοληστερόλη!  

Το λίπος από το αρνάκι που έχει βοσκήσει είναι αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό και απαραίτητο για να παράγουμε ορμόνες της ζωής, της γονιμότητας και του αντιστρές και για να χρησιμοποιούμε σωστά τα Ω3 λιπαρά από το ιχθυέλαιο! Επίσης, το κρέας από το αρνάκι είναι το πιο περιεκτικό όλων σε καρνιτίνη (στη σωστή δόση σε κλινικές έρευνες μειώνει πάνω από 60% τον κίνδυνο για θάνατο από όλες τις αιτίες!) και ιδιαιτέρως περιεκτικό σε καρνοσίνη, ένα αφάνταστης σπουδαιότητας θεραπευτικό. Φυσικά μας δίνει πλήρη πρωτεϊνη, βιταμίνη B12 και αφομοιώσιμο σίδηρο. 

Τρίτον, το κόκκινο κρασί. Συμβολίζει το αίμα του Ιησού Χριστού που χύθηκε άπαξ στο σταυρό και που, αν το ζητήσουμε από το Θεό, μας πλένει και μας καθαρίζει από όλες τις αμαρτίες μας, του παρελθόντος και του μέλλοντος. Τι προσφέρει το κόκκινο κρασί στην υγεία; Φαίνεται πως ούτε που μπορούμε να φανταστούμε όλα τα ευεργετικά πράγματα που περιέχει ειδικά το κόκκινο κρασί. Η ρεσβερατρόλη είναι μόνο η αρχή… 

Τέταρτον, το αντιστρές. Το στρες ρίχνει το αμυντικό σύστημα και κλέβει τις «καλές» μας ορμόνες προκαλώντας καρδιοπάθεια, καρκίνο και εκφυλιστικές αρρώστιες, ενώ ο θετικός τρόπος σκέψης χαρίζει 9-11 χρόνια περισσότερης ζωής. Το πιο αξιόπιστο εργαλείο αντιστρές;  Μάλλον ο αναστημένος Ιησούς!  

Είναι απολύτως τεκμηριωμένο ότι έζησε, έκανε θαύματα και σταυρώθηκε. Υπάρχουν ένα σωρό τέτοιες μαρτυρίες σε μη χριστιανικά κείμενα Ρωμαίων και Εβραίων ιστορικών αλλά και των Φαρισαίων, που ήταν εχθροί του. Εκεί περιγράφεται και η αναστάτωση με τους χριστιανούς στους πρώτους μ.Χ. αιώνες.  

Είναι επίσης βέβαιο ότι πέθανε καρφωμένος στο σταυρό. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες που τον έλεγξαν ήταν έμπειροι, οι Φαρισαίοι που τον σταύρωσαν και έλεγχαν τη διαδικασία δεν θα διακινδύνευαν τη θρησκευτική εξουσία τους με μια ακόμα απάτη, και, όσον αφορά το ορώδες αίμα που βγήκε όταν τον λόγχισαν, ιατρικές μελέτες εξηγούν ότι σημαίνει θάνατος ανεπιστρεπτί.  

Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο ότι ο φρουρούμενος από Ρωμαίους στρατιώτες τάφος του ήταν άδειος την τρίτη ημέρα. Έπειτα είναι οι αφηγήσεις (20.000 χειρόγραφα χρονολογούμενα από μετά το θάνατό του έως τον 3ο αιώνα μ.Χ.) μέσα στην Καινή Διαθήκη ότι ο Ιησούς εμφανίστηκε με σάρκα και οστά επανειλημμένα σε πολλούς και διάφορους ανθρώπους που τον γνώριζαν, και μάλιστα σε ομάδες ανθρώπων που έφταναν και τις εκατοντάδες.  

Τους μίλησε, τον άγγιξαν, έφαγε μπροστά τους. Έπειτα βλέπουμε στα επόμενα χρόνια οι ίδιοι εκατοντάδες άνθρωποι που τον είδαν αναστημένο να πεθαίνουν μαρτυρικά επιμένοντας ότι έζησαν ένα γεγονός –και όχι μια ιδέα- που δεν μπορούσαν να αρνηθούν και που τους έδινε αφάνταστη δύναμη ψυχής απέναντι στο βασανισμό τους. 

Άρα αποκλείεται οι εμφανίσεις του Ιησού να ήταν οπτασία, αλλά ούτε και αντικείμενο  παράκρουσης, αφού έγιναν σε πολλούς και διάφορους τόπους, χρόνους και ανθρώπους. Επίσης αποκλείεται το επιχείρημα ότι οι χριστιανοί μάρτυρες ήταν απλά ιδεολόγοι. Μπορεί να δώσεις τη ζωή σου υποστηρίζοντας μια ιδεολογία, αλλά δεν δέχεσαι να βασανιστείς θανάσιμα υποστηρίζοντας κάτι που ξέρεις ότι είναι ψέμα. Ιδίως αν είσαι ένας θρησκευόμενος εβραίος και πιστεύεις ότι ο Θεός σου τιμωρεί τον ψεύτη!  

Η μόνη εναλλακτική που απομένει είναι ότι ο Ιησούς πράγματι αναστήθηκε σωματικά από τους νεκρούς. Τι διαφορά κάνει αυτό για τη δική μου ζωή; Τεράστια! Δεν είμαι προϊόν τύχης, διότι δεν υπάρχει τύχη. Γαληνεύω με τη σκέψη ότι Εκείνος τα έχει όλα στα δικά Του χέρια. Είμαι ελεύθερος από τον πόνο του παρελθόντος μου, τις πιέσεις του σήμερα και την απαισιοδοξία για το αύριο.