6 τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας

10 Αυγούστου 2016 | 0
Σε ένα κόσμο όπου όλοι προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερο κόπο, οι συμβουλές για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας είναι εξαιρετικά σημαντικές.  Είμαι μεγάλος οπαδός του ορισμού του Charles Duhigg της αποτελεσματικής παραγωγικότητας: βοηθώντας τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους με λιγότερο, άγχος και στρες, και περισσότερες ευκαιρίες για να κάνουν αυτό που τους αρέσει.

1) Ξεκινήστε με τα Δυσκολότερα 

Μερικές φορές μπορεί να είναι δελεαστικό να τελειώνουμε με τα μικροσκοπικά πράγματα από την λίστα μας αλλά ένα από τα πράγματα που με βοήθησε να κάνει τις μέρες μου πιο παραγωγικές είναι ασκώντας το μότο "τα χειρότερα πρώτα". Θα ήθελα επίσης να πείτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε μόνο αυτό το πράγμα για 45 λεπτά, και μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα.

2) Ομαδοποιήστε τα κοινά στοιχεία!

Υπάρχουν πιθανώς πολύ περισσότεροι τρόποι για την οργάνωση της ημέρας μας που θα μπορούσαμε να ομαδοποιήσουμε παρόμοια καθήκοντα για να εξοικονομήσουμε χρόνο! Αν έχετε τον νου σας συνεχώς σε διάφορα θέματα, όχι μόνο καταλήγουν να καταλαμβάνουν περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά στην πραγματικότητα είναι επίσης περισσότερη δουλειά για τον εγκέφαλό σας η εναλλαγή μεταξύ ανόμοιων εργασιών.

3) Διαβάστε λιγότερα email

Ναι καλά διαβάσατε! Ενώ αυτό μπορεί να είναι ένα τρομακτικό (και για κάποιους από εμάς, φαινομενικά αδύνατο), είναι αυτό που έχει κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά σε πόση δουλειά μπορώ να κάνω σε μια μέρα. Συχνά εμείς εξισώνουμε το inbox μας με την "δουλειά" και αυτό σχεδόν ποτέ δεν είναι η αιτία.

4) Να κάνετε παραγωγικά διαλείμματα 

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα διάλειμμα από τη δουλειά ανανεώνει το ενδιαφέρον μας. Αλλά μπορείτε πραγματικά όταν εστιάζετε στη λήψη του σωστού είδους διαλείμματος να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας. Το απόγευμα, μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό  για ένα γρήγορο διάλειμμα για καφέ και κουβέντα.


5) Μην αφήνετε τον όγκο των email να σας τρομοκρατεί!

Είμαστε όλοι ένοχοι για το άνοιγμα και το κλείσιμο του ίδιου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλές φορές την ημέρα ή την εβδομάδα, επειδή απλά δεν είμαστε προετοιμασμένοι γι 'αυτό ή να έχουμε ό,τι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το έργο. Παίρνει όχι μόνο χρόνο από την ημέρα σας, αλλά όταν το κάνουμε, διακριτικά εξασκούμε το μυαλό μας να χρονοτριβεί και να μην εμπιστευόμαστε την αξιολόγηση που κάνουμε για μια εργασία μας τη πρώτη φορά.

6) Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία!

Η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι μερικές φορές, χαζεύοντας το Instagram για το καλύτερο εγχειρίδιο eyeliner, μας πάει λίγο πιο μακριά από τα  σημαντικά πράγματα. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, ωστόσο, η παραγωγικότητα ενισχύεται από εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε μπρος και να αξιοποιήσετε την ιδέα της παραγωγικότητας, η οποία μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα που απολαμβάνουμε!