6 λόγοι για να κοιμάστε γυμνοί κάθε βράδυ

02 Ιουνίου 2016 | 0

Δεν κοιμούνται πολλοί άνθρωποι γυμνοί, συνήθως αφαιρούν μόνο κάποια ρούχα. Νέες έρευνες μας φέρνουν αποτελέσματα για τα οποία δεν χωράει αμφιβολία πως ο καλύτερος τρόπος ξεκούρασης είναι ο ύπνος… χωρίς ρούχα!


Τα πλεονεκτήματα αφορούν την θερμοκρασία μας ενώ κοιμόμαστε. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας είναι απασχολημένο με την επιδιόρθωση βλαβών αλλά και την προετοιμασία του σώματος για την άλλη μέρα. Ανανεώνει τις ορμόνες, αποκαθιστά τους ιστούς και διαμοιράζει τα θρεπτικά συστατικά. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τη σωστή θερμοκρασία του σώματος μας έτσι ώστε να πολλαπλασιάζουμε την αποδοτικότητα του.


·Ο ύπνος θα είναι πιο ξεκούραστος

Το σώμα σας θα βρίσκεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία διευκολύνοντας τον βαθύ ύπνο.


·Θα φαίνεστε νεότεροι

Στις χαμηλότερες θερμοκρασίες, κάποιες ορμόνες εκκρίνονται πιο εντατικά. Η Μελατονίνη και η αυξητική ορμόνη, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την μάχη της αντιγήρανσης και την υγεία του δέρματος.


· Μειώνει τις πιθανότητες κολπίτιδας στις γυναίκες

Αν και οι κολπίτιδες είναι εύκολες να αντιμετωπιστούν, αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη για να τις κρατήσει μακριά. Οι κολπίτιδες αναπτύσσονται όταν το περιβάλλον είναι θερμό και υγρό, όταν κοιμόμαστε χωρίς ρούχα αερίζεται καλύτερα η περιοχή και η θερμοκρασία παραμένει χαμηλότερη.


· Μειώνονται τα επίπεδα κορτιζόλης

Η ξεκούραση και πιο συγκεκριμένα η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος εξισορροπεί τα επίπεδα κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι συνδεδεμένη με το άγχος, την αύξηση σωματικού βάρους και το stress.


·  Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Όσο πιο ξεκούραστος είναι ο ύπνος μας τόσο πιο πολύ αυτοπεποίθηση θα έχουμε μιας και θα έχουμε περισσότερη ενέργεια. Ο γυμνός ύπνος σου προσφέρει την ενδυνάμωση που χρειάζεσαι για να νιώσεις άνετα με τον εαυτό σου.


· Υγιής όρχεις για τους άνδρες

Οι όρχεις είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στις υψηλές θερμοκρασίες. Το πανεπιστήμιο του Stanfordανακάλυψε πως ο γυμνός ύπνος αυξάνει την ποιότητα του σπέρματος.


Πηγή