είσοδος

Οι Γιατροί μας

Δρ. Καπάνταης Ευθύμιος

Διαβητολόγος - Παθολόγος

(+30) 210 3230000
info@orthobiotiki.com
Ιατρός Νευρολόγος, γεννημένος το 1959, Διευθυντής Νευρολόγος του Νοσοκομείου METROPOLITAN από το 2005, και  επιστημονικός υπεύθυνος της EYROSYNAPSIS IKE, Ιδιωτικό Ιατρείο.

Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων-Τμήμα Ιατρικό (1983). Απόστρατος από το 2006 με το βαθμό του Γενικού Αρχιάτρου (Συνταγματάρχης).

Υπηρεσία ως Γενικός Ιατρός:
 Βοηθός ιατρός Γενικής Ιατρικής στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) επί 18μηνο σε διάφορα τμήματα (Παθολογικό, Χειρουργικό, Αναισθησιολογικό-Ανάνηψη, Αιμοδοσία, Νευρολογικό, ΩΡΛ, τμήμα Λοιμωδών) και σαν Ιατρός Μονάδος σε κέντρο Νεοσυλλέκτων επί 13 μήνες. 

Υπηρεσία ως Νευρολόγος και Υγειονομικός Αξιωματικός:

Νευρολόγος του 106 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Κύπρου και μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Κύπρου για το AIDS ως εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς, για 1 έτος. Υποδιευθυντής του ίδιου Νοσοκομείου για 1 έτος.

Επιμελητής Νευρολογικής Κλινικής 401 ΓΣΝΑ επί 4.5 έτη και Διευθυντής της ίδιας Κλινικής επί 7 έτη, τακτικό μέλος της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του Στρατού (ΑΣΥΕ) επί 6 έτη, Διευθυντής Υγειονομικού της 95 ΑΔΤΕ με κάλυψη και των αναγκών της Μεραρχίας ως Νευρολόγος, Νευρολόγος του Ταμείου Υγείας της Τραπέζης Ελλάδος επί 19 έτη και συνεχίζεται έως σήμερα, συνεργάτης ιδιωτικών Ψυχιατρικών Κλινικών και Διαγνωστικών Κέντρων, Ιδιωτικό Νευρολογικό Ιατρείο επί 23 έτη και από το 2005 έως σήμερα ως Διευθυντής Νευρολόγος στο Νοσοκομείο Metropolitan.
Τέλος από το 2013 επιστημονικός υπεύθυνος της Ιατρικής Εταιρείας EUROSYNAPSIS IKE με αντικείμενο τη Νευρολογία.

Διδακτικό έργο:

Εκπαίδευση ειδικευομένων Ιατρών στη Νευρολογία ως Διεθυντής Νευρολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ (1999-2005).

Εκπαίδευση νέων Στρατιωτικών ιατρών (ανθυπιάτρων) στα πλαίσια του rotation. Εκπαίδευση (κλινική άσκηση) στη Νευρολογία 5ετών φοιτητών Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών. (Ακαδ. Έτος 2003-2004). Διοργάνωση ημερίδων στο 401 ΓΣΝΑ στα πλαίσια του ιατρικού εκπαιδευτικού προγράμματος του Νοσοκομείου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ειδίκευση στη Νευρολογία: Απόκτηση τίτλου Ιατρικής ειδικότητας στη Νευρολογία το 1991 μετά από εκπαίδευση για 1 έτος στο 401 ΓΣΝΑ στην Παθολογία και Ψυχιατρική και 3 έτη στη Νευρολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου  Νοσοκομείου Αθηνών.

Μετεκπαίδευση: Στην Ηλεκροφυσιολογία επί 1 εξάμηνο στην Πανεπ/κή Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Παρακολούθηση πλειάδας συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και workshop, στη Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Συγγραφή ανακοινώσεων, δημοσιεύσεων και άρθρων στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Νευρολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευρολογίας,της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης και του δικτύου ιατρών της OPEN HEALTH ALLIANCE. Ειδικά ενδιαφέροντα: Επιληψία,Κεφαλαλγία, Πολλαπλή Σκλήρυνση, Νόσος Parkinson, Αντιγήρανση, ειδικά σε ότι αφορά το νευρικό σύστημα. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά.